Kostreš: LSV - VOJVOĐANI podržavaju opravdane zahteve poljoprivrednika

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 19. 07. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: LSV - VOJVOĐANI podržavaju opravdane zahteve poljoprivrednika

Novi Sad, 19. jul 2024 - Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI izražava svoju duboku solidarnost sa poljoprivrednicima koji su se našli u teškoj situaciji zbog neispunjenih obećanja i loše projekcije budžeta za poljoprivredu u protekloj godini. Očekivanja poljoprivrednika u vezi sa uređenjem robne berze, subvencijama za sertifikovano seme i drugim merama su legitiman zahtev koji je ostao neispunjen, što je dovelo do ozbiljnih problema u poljoprivrednoj proizvodnji.

LSV

LSV – VOJVOĐANI takođe smatra da Vlada Srbije nije adekvatno prepoznala specifične potrebe poljoprivrednika u Vojvodini, koji često igraju ključnu ulogu u domaćoj poljoprivredi. Njihov doprinos ekonomiji i društvenoj zajednici treba više ceniti i podržavati, a ne stavlјati u neravnopravan položaj zbog nedostatka podrške i pravovremenih intervencija.

Pozivamo Vladu Srbije da odmah preduzme konkretne korake kako bi ispunila svoje obaveze prema poljoprivrednicima, uključujući isplatu subvencija na vreme, rešavanje problema zabrane izvoza suncokretovog ulja i poboljšanje budžetske podrške za poljoprivredu. Ovo je ključno ne samo za očuvanje poljoprivrednih kapaciteta, već i za jačanje otpornosti poljoprivrede u Vojvodini i celoj Srbiji.

LSV – VOJVOĐANI će nastaviti da se zalaže za interese poljoprivrednika i insistiraće na tome da se njihovi zahtevi hitno i efikasno reše kako bi se osigurali uslovi za održiv razvoj poljoprivrede i poboljšanje životnog standarda svih građana koji se bave ovim važnim sektorom naše ekonomije.

Bojan Kostreš
predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI



Iz medija | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Hoćemo imovinu, novac i policijsku upravu za Vojvodinu

NOVI SAD - Spremni smo da s Beogradom razgovaramo o našim stavovima da bi Vojvodini trebalo da bude vraćena sva imovina koja joj je 1988. oduzeta, poput puteva, železnice, elektroprivrede i lutrije, ali nismo spremni da od njih odustanemo.
Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Loš odnos republičkih organa prema pokrajinskim

BEOGRAD - Od 2000. godine Skupština AP Vojvodine uputila je Narodnoj skupštini Republike Srbije ukupno 39 zakonskih predloga i na desetine amandmana na različite zakone, a od tog broja usvojeno je svega pet zakona i 13 amandmana, istakla je danas potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević.
Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Istina se mora otkriti

NOVI SAD - Inicijativu REKOM svakako treba podržati jer ona vodi ka pomirenju " izjavila je na tribini "Da se zna, da se ne ponovi" portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov. REKOM je inicijativa za osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i drugim teškim kršenjima ljudskih prava od 1991. do 2001. godine na prostoru bivše SFRJ.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook