Kostreš: Nadam se da u regionu ima dovoljno pameti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 12. 01. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Nadam se da u regionu ima dovoljno pameti

NOVI SAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš kaže da je po Dejtonskom sporazumu entitet Republika Srpska sastavni i neodvojivi deo BiH, a Republika Srbija je kao jedna od potpisnica ovog sporazuma garant za njegovo sprovođenje. 

LSV

On u izjavi za „Politiku” kaže da kao takav ovaj entitet mora poštovati sve pravne norme koje u toj nama susednoj zemlji važe. 

- Ne poznajem dovoljno pravni sistem BiH i ne znam da li je proslava dana RS u skladu s tamošnjim zakonodavstvom, ali svakako zaoštravanje odnosa budi zabrinutost jer ne smemo zaboraviti strašne događaje iz devedesetih godina čije rane još nisu zalečene, a mnogi zločinci iz tog vremena još nisu privedeni pravdi. Nadam se da u regionu ima dovoljno snage i pameti da se ne krene istim putem. To bi bilo ravno katastrofi. Takođe, verujem da ljudi u RS vide da nacionalistički egzibicionizam Milorada Dodika nije usmeren ka postizanju njihove dobrobiti i ekonomskog napretka već isključivo očuvanju vlasti i privilegija samog Dodika i njegovog najbližeg okruženja - ističe Bojan Kostreš.

(SzILSV, 12.01.2022)



Saopštenja | Utorak, 01. 10. 2024. | Komentara: 0

Kostreš čestitao DPS-u pobedu na izborima u Podgorici i Kotoru

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš uputio je danas čestitku predsedniku Demokratske partije socijalista Danijelu Živkoviću povodom pobede DPS-a na lokalnim izborima u Podgorici i Kotoru.
Odbori LSV | Subota, 28. 09. 2024. | Komentara: 0

EPS da pod hitno reši problem sa očitavanjem brojila i visokim računima za struju

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANi zahteva od Elektroprivrede Srbije da pod hitno reše problem koji imaju mnogi građani Srbije, a vezan je za očitavanje brojila za struju i visoke račune za utrošenu električnu energiju.
Odbori LSV | Petak, 27. 09. 2024. | Komentara: 0

SNS sprečava odbornike Skupštine grada Novog Sada da rade svoj posao

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik, koja je trebala da predsedava vanrednom sednicom, ističe da ih je vladajuća većina sada fizički sprečila da održe sednicu o problemu pijaće vode, jer im je to jedini preostali način da spreče razgovor o ovoj bitnoj temi.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook