Kostreš: Ne tražimo paralelnu policiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 14. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Ne tražimo paralelnu policiju

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš istakao je danas za Večernje novosti da Liga zahtevom za osnivanjem vojvođanske uprave policije ne želi da narušava odnose u koaliciji, već da samo podseti na svoju staru ideju, od koje neće ni ubuduće odustati.

"LSV ne traži osnivanje paralelnih policijskih snaga, nego drugačiju organizaciju postojeće policije, koja se sastoji iz sedam policijskih uprava: Novi Sad, Pančevo, Kikinda, Zrenjanin, Sombor, Subotica i Sremska Mitrovica " rekao je Kostreš.

"Komandir te policijske mreže bio bi biran u Vojvodini i direktno bi bio podređen ministru policije " zaključio je Kostreš u izjavi za Novosti. Zamenik predsednika LSV je za Pravdu dodao da će ovu ideju LSV predočiti svojim koalicionim partnerima posle rekonstrukcije Vlade Srbije, a od tih razgovora zavisi i da li će pitanje postojanja posebne policijske uprave za Vojvodinu biti i formalno pokrenuto u Skupštini ili Vladi Srbije.

"U Zakonu o Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije piše da ministar ima pravo da formira regionalne policijske uprave u Srbiji " pojasnio je Kostreš.

(BILSV, 14. 03. 2011.)




Odbori LSV | Utorak, 05. 02. 2013. | Komentara: 0

Matić traži ravnomeran razvoj Zrenjanina

ZRENJANIN - Dobri rezultati kandidata za Savete i Nadzorne odbore u mesnim zajednicama, koje je podržala Liga socijaldemokrata Vojvodine na izborima koji su održani u nedelju, pokazali su da je inicijativa za formiranje gradskih opština naišla na podršku kod građana i građanki Zrenjanina - istakao je kandidat LSV za poslanika u Skupštini AP Vojvodine mr Vojislav Matić na današnjoj konferenciji za novinare.
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 02. 2013. | Komentara: 0

LSV traži Policijsku upravu za Vojvodinu

NOVI SAD. 04. februar – Po drugi put u pola godine Novi Sad je dočekao da se huligani vatrenim oružjem obračunavaju u blizini osnovne škole. Ovoga puta reč je o Novom naselju, kraju grada za koji LSV godinama traži više policijaca i gde je pre dve nedelje za jedno veče obijeno na desetine automobila.
Izjave | Nedelja, 03. 02. 2013. | Komentara: 0

Izborni sistem uzrok neodgovornosti

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i nekadašnji predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović ocenio je za današnji Dnevnik da je osnovni problem u komunikaciji građana i odbornika u lokalnim samoupravama postojeći izborni sistem, pošto je, kako kaže, nejasno koga zapravo, građani biraju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook