Kostreš: Ne tražimo paralelnu policiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 14. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Ne tražimo paralelnu policiju

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš istakao je danas za Večernje novosti da Liga zahtevom za osnivanjem vojvođanske uprave policije ne želi da narušava odnose u koaliciji, već da samo podseti na svoju staru ideju, od koje neće ni ubuduće odustati.

"LSV ne traži osnivanje paralelnih policijskih snaga, nego drugačiju organizaciju postojeće policije, koja se sastoji iz sedam policijskih uprava: Novi Sad, Pančevo, Kikinda, Zrenjanin, Sombor, Subotica i Sremska Mitrovica " rekao je Kostreš.

"Komandir te policijske mreže bio bi biran u Vojvodini i direktno bi bio podređen ministru policije " zaključio je Kostreš u izjavi za Novosti. Zamenik predsednika LSV je za Pravdu dodao da će ovu ideju LSV predočiti svojim koalicionim partnerima posle rekonstrukcije Vlade Srbije, a od tih razgovora zavisi i da li će pitanje postojanja posebne policijske uprave za Vojvodinu biti i formalno pokrenuto u Skupštini ili Vladi Srbije.

"U Zakonu o Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije piše da ministar ima pravo da formira regionalne policijske uprave u Srbiji " pojasnio je Kostreš.

(BILSV, 14. 03. 2011.)




Izjave | Četvrtak, 26. 07. 2012. | Komentara: 0

Gospodin Vučić Leka sad može da radi

NOVI SAD - Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine podržaće amandman iako će zakon biti izmenjen tako da bi Aleksandar Vučić mogao da bude sekretar ovog Saveta. Svako ko pravi zakone prema meri političke stranke do sada je vrlo brzo uvideo da ta praksa nije dobra
Događaji | Četvrtak, 26. 07. 2012. | Komentara: 0

Šta je sa pravima manjina?

BEOGRAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine podnela je 11 amandmana na Zakon o ministarstvima o kojem se danas raspravljalo u Narodnoj skupštini Republike Srbije, ali nije usvojen ni jedan.
Izjave | Četvrtak, 26. 07. 2012. | Komentara: 0

Jerkov: LSV neće glasati za vladu

BEOGRAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov izjavila je danas da LSV ne može podržati novu Vladu Srbije jer ona pokazuje da nema ideje i da joj ništa neće biti važno osim vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook