Kostreš: Ne tražimo paralelnu policiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 14. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Ne tražimo paralelnu policiju

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš istakao je danas za Večernje novosti da Liga zahtevom za osnivanjem vojvođanske uprave policije ne želi da narušava odnose u koaliciji, već da samo podseti na svoju staru ideju, od koje neće ni ubuduće odustati.

"LSV ne traži osnivanje paralelnih policijskih snaga, nego drugačiju organizaciju postojeće policije, koja se sastoji iz sedam policijskih uprava: Novi Sad, Pančevo, Kikinda, Zrenjanin, Sombor, Subotica i Sremska Mitrovica " rekao je Kostreš.

"Komandir te policijske mreže bio bi biran u Vojvodini i direktno bi bio podređen ministru policije " zaključio je Kostreš u izjavi za Novosti. Zamenik predsednika LSV je za Pravdu dodao da će ovu ideju LSV predočiti svojim koalicionim partnerima posle rekonstrukcije Vlade Srbije, a od tih razgovora zavisi i da li će pitanje postojanja posebne policijske uprave za Vojvodinu biti i formalno pokrenuto u Skupštini ili Vladi Srbije.

"U Zakonu o Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije piše da ministar ima pravo da formira regionalne policijske uprave u Srbiji " pojasnio je Kostreš.

(BILSV, 14. 03. 2011.)



Izjave | Utorak, 05. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Ne mogu biti zadovoljna položajem AP Vojvodine

NOVI SAD - Kao Vojvođanka i kao aktivistkinja za najširu autonomiju AP Vojvodine ne mogu ni u kom slučaju biti zadovoljna sadašnjim položajem APV. U ovom momentu imamo Ustav koji iz puno razloga nije dobar, a po pitanju Vojvodine mislim da su napravljene najveće greške " izjavila je u intervjuu za Hrvatsku riječ potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i funkcionerka Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević.
Odbori LSV | Utorak, 05. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina radi, a Beograd troši

ZRENJANIN - Vojvodina ima najviše udela u izvozu u državi, dok je uvoz najveći u Beogradu, što nam govori da se u Vojvodini radi, a u Beogradu troši, istakao je danas potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton.
Iz medija | Ponedeljak, 04. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodini vratiti svu otetu imovinu

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak dogovorio je sa premijerom Mirkom Cvetkovićem da se formira stručni tim, čiji će zadatak biti da izradi set zakona koji se odnosi na imovinu Vojvodine i lokalnih samouprava.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook