Kostreš: Optimista sam po pitanju sutrašnjeg sastanka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 26. 02. 2015. | Komentara: 0

Kostreš: Optimista sam po pitanju sutrašnjeg sastanka

NOVI SAD – Optimista sam i očekujem da će razum pobediti, da će biti dovoljno snage, energije i pameti da se na sutrašnjem sastanku, koji je zakazao predsednik Lge socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, problemi prevaziđu i reše, istakao je danas zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.

LSV

U izjavi novinarima u Novom Sadu on je kazao da sastanak nije samo Ligina potreba, da nije ideja da neko bude pobednik, a neko gubitnik već da se poštuju zakoni i da se pronađu rešenja koja omogućavaju nesmetano funkcionisanje pokrajinske administracije. 

Ko želi doći će 

– Ako postoji i trunka ideje i trunka potrebe da nastavimo dalje da zajedno funkcionišemo, oni koji žele da funkcionišu i oni koji žele dobro pokrajinskoj administraciji, doći će na taj sastanak. Oni koji žele da pronađu razlog da je sruše, ako takvi uopšte postoje, oni na taj sastanak doći neće – kaže Kostreš. Komentarišući uslov Ištvana Pastora da prvo Marta Takač mora biti vraćena na čelo „Vojvodinašuma“ Kostreš je rekao da ispunjavanje tog uslova zavisi od vlade Vojvodine  i njenog predsednika koji, ako to želi, takvu inicijativu mora da stavi na dnevni red. 
– Kada smo videli da postoji problem, Liga socijaldemokrata Vojvodine je pozvala predsednike stranaka da razgovaraju. Ne vidim u čemu je tu problem. Ako neko misli i očekuje da Vlada Vojvodine krši zakone, onda to treba jasno i glasno da kaže. Ako neko želi da razgovara, više je nego dobrodošao i mi ga sutra očekujemo. To se odnosi i na predsednika Demokratske stranke i na predsednika Saveza vojvođanskih Mađara – rekao je Kostreš. On kaže i da će, u slučaju da sastanka ne bude, biti odlučeno šta dalje. 
– Ako tri politička lidera ne mogu da reše taj problem, onda je taj problem zaista problem koji se ne može prevazići. Opet kažem, ja sam optimista i očekujem da će on biti rešen – navodi on. Kostreš je ocenio da pokrajinska administracija stabilno funkcioniše i ima jasnu većinu. 

Dovoljna pokrajinska većina 

– Pokrajinska većina ima dovoljno poslanika da nesmetano funkcioniše do kraja mandata, da donosi sve odluke koje su neophodne za funkcionisanje vojvođanske administracije, ali i one odluke koje su u intresu građanki i građana Vojvodine – rekao je Kostreš. Ne veruje da će eventualnim izlaskom SVM iz vojvođanske vlade ona biti poljuljana. 
– Ne verujem da će biti poljuljana stabilnost pokrajinske administracije dogod mi imamo program kojeg se držimo i dogod se trudimo da one tme koje su vezane za život građana i građanki Vojvodine i vojvođansku autonomiju bude prioritet – rekao je Kostreš, a na pitanje šta bi izlazak SVM značio u kontekstu buduće saradnje Pokrajine i Republike, odgovorio je da će o tome, bar kad je u pitanju Liga socijaldemokrata Vojvodine, odlučiti predsednik stranke i stranački organi. 
– I pokrajinska i republička administracija moraju da shvate da nisu tu samo zbog sebe, nego zbog građanki i građana Srbije i Vojvodine. I to što se mi ne volimo i ne slažemo politički, ne znači da ne treba da razgovaramo. Mi moramo da razgovaramo iz prostog razloga što su nas građani birali da razgovaramo i da radimo, a ne da se durimo i da okrećemo jedni drugima leđa – naveo je Kostreš. 
 
(BILSV, 26. 02. 2015)






Odbori LSV | Subota, 29. 06. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Građani se ne boje naprednjaka i njihovih zabrana

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva odgovornost lokalne vlasti u Kikindi, koja je sinoć zabranila održavanje festivala književnosti „Kikinda Short“, zbog, kako su naveli, „antisrpstva“ onih koji su predviđeni za govornike na festivalu.
Izjave | Četvrtak, 27. 06. 2024. | Komentara: 0

Vlast želi da ućutka svakog ko drugačije misli

Advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik objašnjava da se u slučajevima, kakav je zabrana ulaska u našu zemlju Feđi Štukanu, najčešće radi o diskrecionim ovlašćenjima, što znači da se ona sprovode bez kontrole i bez objašnjenja, a to vlast u Srbiji zloupotrebljava.
Saopštenja | Utorak, 25. 06. 2024. | Komentara: 0

Vučiću delfinarijum u Beogradu bitniji od pijaće vode za građane Vojvodine

Liga socijaldemkrata Vojvodine – VOJVOĐANI podseća predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da 800.000 građana Vojvodine nema ispravnu pijaću vodu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook