Kostreš: Pokrećemo inicijativu za vojvođansku policiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 06. 11. 2012. | Komentara: 1

Kostreš: Pokrećemo inicijativu za vojvođansku policiju

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine pokrenuće inicijativu u Skupštini Vojvodine da pred republičkim vlastima iniciraju formiranje Policijske uprave za Vojvodinu – rekao je za današnji „Press“ zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.

LSV

On je naglasio da ova inicijativa ne predstavlja pravljenje paralelnih policijskih snaga, već drugačiju organizacionu strukturu MUP-a.

- Više nego ikada Vojvodini je potrebna uprava policije, jer postoji problem sa javnim redom i mirom u čitavoj Vojvodini, te učestalim sukobima izazvanim nacionalnim poreklom aktera sukoba. Značajan problem pokrajine jesu učestale krađe letine i sve veći broj krađa po vojvođanskim mestima. Osim toga, česti su i napadi u Pančevu na naše prostorije. Dakle, krajnje vreme je da se formira Policijska uprava za Vojvodinu i da osoba koja bi bila na čelu te policijske uprave, u saradnji sa pokrajinskom administracijom doprinese da se problemi prevaziđu – naglasio je Bojan Kostreš.

(BILSV, 06.11.2012)



Akcije/Kampanje | Sreda, 14. 07. 2010. | Komentara: 0

Hiljadu zastava lepršalo u čast LSV i Vojvodine

NOVI SAD - Hiljadu zastava AP Vojvodine proneli su juče članovi i simpatizeri Lige socijaldemorata Vojvodine centralnim ulicama Novog Sada u sklopu proslave 20 godina od osnivanja stranke. Kako je na kraju šetnje, pred zgradom Muzeja revolucije istakao lider LSV Nenad Čanak, ulice Novog Sada pamte mnogo, pa su zapamtile antiratna okupljanja od pre 20 godina
Akcije/Kampanje | Petak, 09. 07. 2010. | Komentara: 0

Liga je oštrica decentralizacije Srbije

EČKA - Direktor Instituta evropskih regiona iz Salzburga Franc Šausberger istakao je danas da je Liga socijaldemokata Vojvodine oduvek bila oštrica borbe za regionalizaciju i decentralizaciju Srbije, te da je mnogo toga postignuto na tom polju.
Edukacija LSV | Nedelja, 27. 06. 2010. | Komentara: 0

"Politička edukacija"

Centar za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) organizovao je za funkcionere i funkcionerke LSV seminar "Politička edukacija" u dve etape. Od 25. do 27. juna 2010. godine na Andrevlju u Centru za privredno-tehnolški razvoj održan je prvi deo seminara.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook