Kostreš: Srbija ne može sa ovakvim Ustavom u EU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 19. 09. 2013. | Komentara: 0

Kostreš: Srbija ne može sa ovakvim Ustavom u EU

NOVI SAD – Zamenik  predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je za list Danas, komentarišući izjavu savetnika predsednika Srbije Olivera Antića, da je Liga još 2006. godine, nakon usvajanja Ustava, upozoravala da sa takvim najvišim pravnim aktom Srbija neće moći da se integriše u zajednicu evropskih država, i to ne samo zbog odredbi o Vojvodini, već i mnogih drugih stvari.

LSV

Podsetimo, izvestilac Evropskog parlamenta za našu zemlju Jelko Kacin izjavio je pre nekoliko dana u Briselu da je sada trenutak za rešavanje pitanja ustavnog i zakonskog uređenja autonomije Vojvodine, što je savetnik predsednika Srbije Oliver Antić ocenio kao „nedopustivo mešanje u unutrašnje stvari Srbije i diplomatski skandal“, a da su ustavne promene isključivo pravo građana Srbije i odgovarajućih državnih institucija.

- Oliver Antić možda želi da se Srbija vrati u 19. vek, ali jasno je da njegove izjave nemaju nikakvog uticaja na stvarnost. On ne može da utiče na uređenje EU, kao što ne može da ima težnje da se Srbija sa ovakvim Ustavom integriše u Uniju – rekao je Bojan Kostreš za Danas.

(BILSV, 19.09.2031)



Izjave | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Jovanović: Nema menjanja dnevnog reda

NOVI SAD - Odložena sednica Skupštine grada zakazana je za petak, ali za javnost ostaje nepoznanica da li će zasedanja i biti jer, prema poslednjim informacijama, Ujedinjeni regioni Srbije (URS) ne odustaju od mandata Vere Kopicl, pise Nacionalni građanski.
Odbori LSV | Ponedeljak, 28. 03. 2011. | Komentara: 0

Somborci zatražili punu platu za trudnice

SOMBOR - Predsednik Gradske organizacije LSV Sombor i odbornik u Skupštini grada Sombora Dragan Nenadov istakao je danas da je Zakonom o zdravstvenom osiguranju naknada zarade za vreme održavanja trudnoće smanjena na 65 odsto kao i da je Ministarstvo zdravlja donelo preporuku da gradovi i opštine mogu da pronađu sredstva i daju ostatak od 35 procenata onim ženama koje su na trudničkom bolovanju.
Izjave | Ponedeljak, 28. 03. 2011. | Komentara: 0

Amandman LSV omogućava osnivanje Komisije za lustraciju

BEOGRAD - Narodna skupština Republike Srbije usvojila je amandman Lige socijaldemokrata Vojvodine na Zakon o ministarstvima, kojim je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu obavezano na formiranje i obezbeđivanje uslova za rad i položaj Komisije za ispitivanje odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatije kao Komisija za lustraciju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook