Kostreš: Srbija ne zna šta da radi sa autonomijom Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 22. 12. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Srbija ne zna šta da radi sa autonomijom Vojvodine

NOVI SAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš navodi da je budžet Vojvodine trenutno manji čak i od budžeta Beograda. U izjavi sa Radio Slobodna Evropa Kostreš objašnjava da je budžet glavnog grada po glavi stanovnika gotovo dva puta veći u odnosu na građane u Vojvodini. Kako kaže, Vojvodini je za narednu godinu namenjeno 75,2 milijarde dinara (oko 644 miliona evra), a budžetom Beograda za glavni grad predviđeno je gotovo 125 milijardi dinara.

LSV

- Ono što je poražavajuće jeste činjenica da Beograd ima znatno veći budžet od pokrajine - navodi Kostreš. 

On ocenjuje da to govori o nesposobnosti političara koji vode Vojvodinu.

- Budžet Vojvodine nikada nije na pravi način obračunat. Ovakva politika pokazuje odnos prema autonomiji Vojvodine i prema građanima i građankama Vojvodine - ističe Kostreš. 

Kako je ocenio, to je i pokazatelj da „Srbija ne zna šta da radi sa Vojvodinom, odnosno sa njenom autonomijom“.

(SzILSV, 22.12.2020)
 



Omladina LSV | Utorak, 14. 02. 2012. | Komentara: 0

Obeležen Dan zaljubljenih

NOVI SAD - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad oragnizovao je uličnu akciju kojom je obeležio 14. februar, Dan zaljubljenih.
Odbori LSV | Utorak, 14. 02. 2012. | Komentara: 0

Obezbediti bolje uslove za poljoprivrednike

ZRENJANIN - Predsednik Odbora za poljoprivredu Gradskog odbora LSV Zrenjanin i član Gradskog veća grada Zrenjanina, zadužen za resor poljoprivrede Petar Mihajlov, na današnjoj konferenciji za novinare pričao o mogućim problemima u  subvencionisanju ratarske proizvodnje za ekonomsku 2012. godinu.
Saopštenja | Utorak, 14. 02. 2012. | Komentara: 0

Pomoći i domaćinstvima koja se greju na gas

Novi Sad, 14. februar - Liga socijaldemokrata Vojvodine predlaže Vladi Republike Srbije i preduzeću Srbijagas da zbog vanredne situacije u zemlji pronađu rešenje kako da domaćinstvima koja se greju na gas bude umanjen februarski račun, ili bar otpisan deo duga koji se odnosi na potrošnju domaćeg gasa.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook