Kostreš: Svi na proteste - Srbija nije Zadruga, Srbija je Evropa!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 23. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Svi na proteste - Srbija nije Zadruga, Srbija je Evropa!

Novi Sad, 23. maj 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva sve svoje članove i simpatizere da nastave sa učešćem u građanskim protestima protiv nasilja u našem društvu.

LSV

Aleksandar Vučić i SNS su suočeni sa licem Srbije koje su mislili da su sklonili. 

Srbija nije Zadruga i neće da joj deca žive iščekujući šamar. Srbija svojoj deci želi da žive u miru kako to čine njihovi vršnjaci u Evropi. Srbija nije Olivera Zekić koja cinično okreće glavu. Srbija uspravna gleda Vučića i SNS u oči i kaže da je dosta! Srbija nije RTS koji će teško oprati sramotu svoje tišine. Srbija je, zahvaljujući ljudima na ulici, pokazala da je zrelo društvo svesno problema sa kojima se suočavamo.

Pozivamo sve gradske i opštinske odbore LSV da organizaciono i logistički, u svojim sredinama, pomognu ove građanske proteste.

Plaćamo visoku cenu podržavanja politike ratova, osuđenika za ratne zločine, kriminalaca i kriminalnog taloga društva.

Naše društvo mora naći snagu da se odupre i pobedi politiku nasilja i mržnje.

Energija postoji, Srbija se budi.
Vojvođani su protiv nasilja!

Srbija nije Zadruga, Srbija je Evropa!

Bojan Kostreš
Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Izjave | Četvrtak, 26. 05. 2011. | Komentara: 0

Usvojen amandman LSV koji garantuje 30 odsto žena u parlamentu

NOVI SAD/BEOGRAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas da će usvajanje amandmana na Zakon o izboru narodnih poslanika, koji predviđa da svaki treći kandidat na izbornoj listi bude žena omogućiti da u parlamentu bude obezbeđeno prisustvo 30 odsto žena.
Odbori LSV | Četvrtak, 26. 05. 2011. | Komentara: 0

Prikupljeno više od 25.000 potpisa za ukidanje godišnje registracije traktora

SUBOTICA/BAČKA TOPOLA - Tokom akcije koju je Liga socijaldemokrata Vojvodine pokrenula u više od dve stotine mesta u pokrajini, prikupljeno je više od 25.000 potpisa za inicijativu da se ukine zakonska obaveza godišnje registracije poljoprivrednih mašina, saopštili su na današnjoj konferenciji za novinare potpredsednik gradske organizacije LSV Subotica Tibor Murenji i predsednik mesne organizacije LSV u mesnoj zajednici Novo Selo Stevan Tonković.
Izjave | Četvrtak, 26. 05. 2011. | Komentara: 0

Sada se možemo okrenuti evropskim integracijama

BEOGRAD - Hapšenje Ratka Mladića znači raskid sa prošlošću i mogućnost da se Srbija najzad okrene budućnosti, ocenio je danas lider LSV Nenad Čanak u uključenju u vesti TV Prva. Kako je naveo, sada bi na površinu, naročito kroz saradničku mrežu koja je štitila Ratka Mladića sve ove godine, trebalo da isplivaju vrlo indikativni detalji o tome ko je sve bio umešan u njegovo skrivanje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook