Kostreš: Treba razgovarati i sa ZZS o ulasku u Evropski blok

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 26. 02. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Treba razgovarati i sa ZZS o ulasku u Evropski blok

NOVI SAD - Generalni sekretar Lige solcijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš nije isključio mogućnost da će se u okviru razgovora o formiranju Evropskog bloka za izbore u Srbiji razgovarati i sa strankom Zajedno za Srbiju, koja je napustila Savez za Srbiju, nakon što je odlučila da izađe na lokalne izbore u Šapcu.

LSV

- Treba razgovarati sa svima koji mogu da doprinesu boljem rezultati Evropskog bloka, ali u svakom slučaju ta odluka mora da bude doneta konsenzusom svih učesnika u razgovorima - rekao je Kostreš agenciji Beta.

Dodao je da su prema njegovom mišljenju u Evropski blok dobrodošli svi oni koji žele da se suprotstave režimu Aleksandra Vučića na izborima i koji nedvosmisleno vide Srbiju kao deo Evropske unije, a mogu da doprinesu boljem izbornom rezultatu.

- Ne treba živeti u iluziji da će bojkot uspeti iz prostog razloga što je u Albaniji izašlo nešto malo više od 20 odsto birača. Na kraju krajeva, EU, zapadni partneri i čitav demokratski svet je priznao te izbore. Vučić u ovom momentu ima daleko više od 20 odsto birača u Srbiji. Ako samo „njegovi“ izađu, oni će prebaciti taj procenat izašlih u Albaniji – rekao je Kostreš.

(SzILSV, 26.02.2020)



Izjave | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Jovanović: Mandati pripadaju odbornicima

NOVI SAD - Sednica Skupštine grada Novog Sada, koja je trebalo da bude održana juče, odložena je za naredni petak, pošto, ni posle jednosatne pauze, vladajuća većina nije uspela da obezbedi kvorum jer je 11 odbornika Ujedinjenih regiona Srbije odlučilo da ne učestvuje u radu sednice, piše današnji Dnevnik.
Iz medija | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: U petak sastanak Čanka i Cvetkovića

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastaće se u petak s premnjerom Srbije. Mirkom Cvetkovićem od koga će zatražiti pokretanje procesa donošenja zakona o imovini i prihodima Vojvodine, potvrdio je Dnevniku zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš. On je kazao da do ovog sastanka dolazi nakon incijative Lige, koja je pre dva meseca najavila pritisak na republičke organe vlasti za donošenje ovih zakona.
Odbori LSV | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Zastava AP Vojvodine se zavijorila i u Baču

NOVI SAD - Zastava AP Vojvodine od pre neki dan se vijori i na jarbolu ispred zgrade Skupštine opštine Bač. Ovo je 11 opština koja je istakla zastavu od početka akcije članova i aktivista Lige socijaldemokrata Vojvodine koji su, krajem februara, u opštinama gde zastave nije bilo, organizovali predaju zastava predstavnicima lokalne samouprave i zatražili da one budu istaknute u skladu sa Ustavom, zakonima i odlukom Skupštine AP Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook