Kostreš: Učvrstiti veze sa Evropskom unijom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 23. 04. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Učvrstiti veze sa Evropskom unijom

NOVI SAD - Visoki zvaničnici Evropske unije imaju apsolutno pravo da postave pitanje zašto ne postoji izraz zahvalnosti Evropskoj uniji na bilbordima kao što se to čini sa nekim drugim donatorima naročito u situaciji u kojoj se zna da je Evropska unija, ne samo u periodu pandemije nego i u prethodnih deceniju i više, najveći donator u zdravstvo, ali i mnogim drugim oblastima u Srbiji, izjavio je Bojan Kostreš, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine. On je tako ocenio izjavu šefa diplomatije Evropske unije Zozepa Borelja, koji je na sastanku Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta ukazao da se „na pomoć Kine hvali preko bilborda na ulicama Beograda, a zanemaraje pomoč koju je EU davala i ranije i daje sada tokom krize“. 

LSV

Ujedinjena demokratska Srbija, ističe Bojan Kostreš, čiji su LSV i Vojvođanski front sastavni deo, zato je i zahtevala da Vlada Srbije jasno i nedvosmisleno izađe za preciznim podacima o donacijama.

 - Naravno da treba biti zahvalan svakome ko je pomogao u prethodnom periodu, ali se nikako ne sme dozvoliti politička manipulacija. Kada je EU u pitanju, naš stav je da se ne radi samo o zahvalnosti već i potrebi izgradnje i učvršćivanja veza sa zajednicom kojoj želimo da pristupimo kao i slanju jasne političke poruke da Srbija nema i ne želi drugi put osim evropskih integracija -zaključuje Kostreš. 

(SzILSV, 23.04.2020)



Izjave | Ponedeljak, 22. 07. 2024. | Komentara: 0

Nakon Radonjića, Olenika tužio i Miroslav Kurak

Miroslav Kurak, jedan od četvorice bivših pripadnika Državne bezbednosti (DB), koje je Apelacioni sud oslobodio optužbi za ubistvo Slavka Ćuruvije, podneo je tužbu protiv Aleksandra Olenika, advokata i člana Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zbog njegove objavi na mreži X. 
Saopštenja | Petak, 19. 07. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: LSV - VOJVOĐANI podržavaju opravdane zahteve poljoprivrednika

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI izražava svoju duboku solidarnost sa poljoprivrednicima koji su se našli u teškoj situaciji zbog neispunjenih obećanja i loše projekcije budžeta za poljoprivredu u protekloj godini.
Izjave | Ponedeljak, 15. 07. 2024. | Komentara: 0

Projekat Jadar i rudarenje litijuma Rio Tinta nastavljeni u tajnosti

Komentarišući pomalo nezainteresovani osvrt Aleksandra Vučića na odluku Ustavnog suda, iako je danima bio najveći lobista Rio Tinta, član Predsedništva LSV – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik kaže da se predsednik Srbije, kao i uvek, krije iza drugih.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook