Kostreš: Uskoro ćemo imati nove izbore, građani sve teže žive

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Subota, 22. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Uskoro ćemo imati nove izbore, građani sve teže žive

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš izjavio je da je on zadovoljan rezultatima izbora. On je gostujući u emisiji „Politbiro“ istakao i da ne očekuje da će vlasti formirane nakon decembarskih i junskih izbora dočekati pun mandat, kako je najavljeno, jer su građani u sve težoj ekonomskoj situaciji.

LSV

– Mogu da kažem da smo mi zadovoljni rezultatima. Ne toliko zbog osvojenog broja mandata i činjenice da je očekivano više, nego zbog toga što se LSV – VOJVOĐANI sad, konačno i definitivno, vratila na fabrička podešavanja, pošto smo to i najavili kada smo imali smenu generacija. Liga pripada građanskoj, liberalnoj, demokratskoj opozicionoj grupaciji. Iz tog razloga ja sam zadovoljan, jer su i birači to prepoznali, ali i naše kolege iz opozicije i tu više nema nikakvih pitanja da li je Liga u opoziciji ili nije. Da li je moglo bolje? Sigurno je moglo i ja mislim da bi ovaj prvi put mogli da kažemo da nisu naprednjaci pobedili. Oni su od 2012. do sada uvek pobeđivali. Mislim da je prvi put do sada opozicija izgubila, jer je opozicija mogla mnogo više – kazao je Kostreš. 

Precizirao je da je opozicija mogla mnogo više da uradi na polju motivacije birača da izađe veći broj na glasanje. 

– Recimo, ovde u Novom Sadu da je bila veća izaznost, ona koja je očekivana, imali bismo vrlo sličnu situaciju onoj u Nišu. Dakle, u tom smislu opozicija nije uspela da odgovori zahtevima i to ćemo morati u nekom budućem periodu da podignemo naše organizacione kapacitete i kapacitete u komunikaciji sa biračima. Jer, nije dovoljno samo da govorimo zašto su naprednjaci loši, nego moramo da ponudimo alternativnu politiku i bolja rešenja od njih za građane. Dakle, nije samo dovoljno da se konstatuje da nije dobro, nego moramo reći i šta ćemo mi to bolje uraditi. To je ono za čime treba tragati ako želimo bolji rezultat, kao ukupna opozicija, na sledećim izborima. Opet, moje lično mišljenje je i da bi se bolji rezultati postigli kada bi se opozicija ujedinila po vrednosnim i programskim motivima i pitanjima, a ne po pitanju da li ste za ili protiv Vučića. Mislim da će se ta referendumska atmosfera, koja je vladala Petog oktobra, teško ponoviti – zaključio je lider LSV – VOJVOĐANI.

Bojan Kostreš smatra da kao alternativu postojećoj politici treba istaći evrointegracije i usklađivanje sa EU normama.

– Treba da kažemo da Srbija nema drugog puta osim evroatlantskih integracija, da Srbija mora da radi na pomirenju u regionu, da Srbija mora da uskladi svoju spoljnu politiku sa spoljnom politikom Evropske unije, zbog ekonomije, ne zbog emocija. Ako želimo da pogledamo i budemo iskreni, najveći donator Srbiji je EU, najveći spoljno-ekonomski partneri Srbije su zemlje EU – dodao je.

On očekuje uskoro nove izbore.

– Ne očekujem da će vlast dočekati ceo mandat, jer se bojim da ćemo imati politčiku nestabilnost. Nažalost, ne zbog toga što je opozicija toliko jaka, nego zbog toga što ja, nažalost, mislim da nas čekaju ekonomski problemi. Ljudi sve teže sastavljaju kraj sa krajem, plate nominalno rastu ali je potrošačka korpa sve manja i mislim da će to biti okidač koji će izazvati prevremene izbore – zaključio je Kostreš.

(SzILSV – VOJVOĐANI, 22.06.2024)




Izjave | Četvrtak, 27. 06. 2024. | Komentara: 0

Vlast želi da ućutka svakog ko drugačije misli

Advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik objašnjava da se u slučajevima, kakav je zabrana ulaska u našu zemlju Feđi Štukanu, najčešće radi o diskrecionim ovlašćenjima, što znači da se ona sprovode bez kontrole i bez objašnjenja, a to vlast u Srbiji zloupotrebljava.
Saopštenja | Utorak, 25. 06. 2024. | Komentara: 0

Vučiću delfinarijum u Beogradu bitniji od pijaće vode za građane Vojvodine

Liga socijaldemkrata Vojvodine – VOJVOĐANI podseća predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da 800.000 građana Vojvodine nema ispravnu pijaću vodu.
Saopštenja | Nedelja, 23. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Po 127. put zahtevamo, rešite problem protivgradne zaštite!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI po 127. put postavlja pitanje vlastima kada će rešiti problem protivgradne zastite.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook