Kostreš: Usvajanje izmena zakona nije pobeda URS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 28. 06. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Usvajanje izmena zakona nije pobeda URS

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Dnevnik da usvajanje izmena Zakona o finasiranju lokalnih samouprava nije pobeda Ujedinjenih regiona Srbije, već samo donošenje jednog od stotinu zakona, koji je pri tom značajno izmenjen amandmanima Demokratske stranke.

Bojan Kostreš

"U svakom slučaju, nismo glasali za zakon, što je jasna poruka da, iako treba da se donese boljitak, ovaj nije najbolji, pre svega za Vojvodinu " kaže Kostreš.

"Trebalo ga je doneti i mi pozdravljamo što se URS zalaže za decentralizaciju, a mislimo da je uz nju veoma važna regionalizacija i da ćemo zajedno moći da uradimo mnogo. To što smo bili uzdržani ne znači da smo protiv URS-a, već je kvalitet bio razlog " zaključuje Kostreš.

(BILSV, 28.06.2011.)




Forum žena LSV | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Politički aktivizam i solidarnost žena

ZRENJANIN - Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovao je, povodom Dana žena tibinu o emancipaciji žena, rodnoj ravnopravnosti i ostalim pitanjima koja se bave boljim položajem i zauzimanjem što boljih pozicija u našem savremenom okruženju.
Forum žena LSV | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Žene su siromašne i ekonomski zavisne

ZRENJANIN - Osmi mart je dan sećanja na žene koje su imale hrabrosti i snage da se izbore sa problemima većim od svakodnevnih - žene su tražile kraće radno vreme, veće plate, bolje uslove za rad, poštovanje osnovnih ljudskih prava, jer se pod tim podrazumevaju i prava žena, istaknuto je danas na konferenciji za novinare u Zrenjninu. predsednica GrO Foruma žena LSV Zrenjnain Ildiko Bođo podsetila je da je sve krenulo pre sto godina.
Izjave | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Rekonstrukcija će pomoći da se dogovori sprovode

BEOGRAD - Lider lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je danas da će podržati rekonstrukciju vlade jer će to doprineti da počne sporovođenje dogovora postignutog u vladajućoj koaliciji. Čanak je rekao novinarima u Skupšitni Srbije da LSV neće učestvovati u novoj vladi kao što nije ni do sada. Lider LSV je dodao da će posle rekonstrukcije ponovo postaviti pitanje imovine Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook