Kostreš: Važna je jedinstvena lista koja će se suprotstaviti Vučićevom režimu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 27. 02. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Važna je jedinstvena lista koja će se suprotstaviti Vučićevom režimu

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak zakazao je sednicu Predsedništva i Glavnog odbora za danas, a generalni sekretar LSV Bojan Kostreš izjavio je da očekuje donošenje odluke o izlasku na izbore.

LSV

- Očekujem da če Glavni odbor doneti odluku o izlasku na izbore kao i daljim potezima koje Liga socijaldemokrata Vojvodine treba da povuče. Nama je istinski bitno da se formira Evropski blok i mi ćemo se i potruditi da takva evropska lista bude predstavnik svih onih koji se zalažu za evropsku, demokratsku, modernu Srbiju. Mi ne krijemo da je Vojvođanski front nama uvek bio prioritet i tako će i ostati - ističe Bojan Kostreš za „Danas“. 

Dodaje da se nada da će sednica glavnog odbora LSV biti inicijalna kapisla koje će ubrzati razgovore oko formiranja predizborne koalicije.

- Važno je da imamo jedinstvenu listu koja će izaći na izbore i suprotstaviti se režimu Aleksandra Vučića. Listu koja će se bezrezervno boriti za interese građanske Srbije i biti alternativa nacionalističkom i centralističkom režimu i nacionalističkom i centralističkoj samoproglašenoj pravoj opoziciji - zaključuje Kostreš.
(SzILSV, 27.02.2020)




Odbori LSV | Nedelja, 16. 06. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast da prestane sa kršenjem zakona u slučaju Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je odluka Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine da poništi rešenje Gradske uprave Zrenjanina, kojim je data saglasnost kineskoj kompaniji Linglong da izgradi skladište neopasnog otpada bez izrade studije o proceni uticaja na životnu sredinu, dokaz da proces izgradnje ove velike fabrike automobilskih guma obiluje brojnim aktivnostima koje su duboko izvan zakonskog okvira.
Saopštenja | Subota, 15. 06. 2024. | Komentara: 0

Obustavite proces izručenja Andreja Gnjota

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva hitno ukidanje odluke Višeg suda u Beogradu kojim je odobreno izručenje beloruskog novinara i aktiviste Andreja Gnjota diktatorskom režimu u Minsku.

Saopštenja | Petak, 14. 06. 2024. | Komentara: 0

Konkretne reakcije i kazne za nasilje nad prosvetnim radnicima odmah, jer već je kasno

Oštro osuđujemo još dva nova u nizu napada na prosvetne radnike koji su se juče desili u beogradskoj osnovnoj školi i po povratku učenika sa rekreativne nastave. Ovoga puta to nije bio napad učenika, nego napad roditelja, koji na ovaj način daju učenicima za pravo da i oni nastave svoje napade.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook