Kostreš: Važniji sistem izbora poslanika od njihovog broja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 29. 04. 2015. | Komentara: 0

Kostreš: Važniji sistem izbora poslanika od njihovog broja

NOVI SAD – Komentarišući najavu premijera Aleksandra Vučića da će, u sklopu ustavne reforme biti smanjen i broj poslanika u Skupštini Srbije, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je mnogo važniji sistem po kojem se poslanici biraju, nego koliko ih danas sedi u parlamentu. Kako prenosi Politika, Kostreš ne smatra da bi došlo do neke spektakularne uštede ukoliko bi se smanjio broj poslanika.

LSV

Na pitanje da li bi u slučaju smanjenja broja poslanika u Skupštini Srbije trebalo da se smanji i broj poslanika u Skupštini AP Vojvodine, on je istakao da se to ne bi završilo samo na republičkom parlamentu.

- Smanjenje na republičkom nivou podrazumeva i manji broj poslanika ne samo u pokrajinskoj skupštini, nego i u Beogradu, ali i drugim lokalnim samoupravama. To bi bila logična lančana reakcija – dodaje Bojan Kostreš.

(BILSV, 29.04.2015)





Odbori LSV | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

Apoteka oslobođa prostor za policiju

NOVI SAD - Selidba uprave Apoteke Novi Sad iz prostora gde treba da se otvori nova policijska ispostava kod Satelitske pijace treba da počne sledeće nedelje, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare u gradskom parlamentu predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović.
Izjave | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Predsedništvo LSV zauzeće stav o predlogu za rekonstrukciju Vlade Vojvodine

NOVI SAD - Komentarišući početak pregovora o rekonstrukciji Vlade Vojvodine, potpredsednik pokrajinske vlade Dušan Jakovljev rekao je za današnji Dnevnik da će konačan stav Lige socijaldemokrata Vojvodine o tom predlogu doneti njeno Predsedništvo.
Forum žena LSV | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Politički aktivizam i solidarnost žena

ZRENJANIN - Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovao je, povodom Dana žena tibinu o emancipaciji žena, rodnoj ravnopravnosti i ostalim pitanjima koja se bave boljim položajem i zauzimanjem što boljih pozicija u našem savremenom okruženju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook