Kostreš: Vlast momentalno da uskladi našu spoljnu politiku sa EU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 19. 12. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Vlast momentalno da uskladi našu spoljnu politiku sa EU

NOVI SAD – Upitan da prokomentariše demonstrativno napuštanje ruskog ambasadora Aleksandra Bocan Harčenka kongresa SPS-a, Bojan Kostreš, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, ocenjuje da poziv ambasadora Rusije i Kine na kongres na kome je bio i predsednik republike jasno govori u kom pravcu razmišlja naša vlast. Bocan-Harčenko napustio je kongres Socijalističke partije Srbije kada je grčki političar i bivši premijer Grčke Aleksis Cipras u video obraćanju socijalistima osuo paljbu po ruskoj agresiji na Ukrajinu.

LSV

- To što je ruski ambasador napustio skup, po meni znači da socijalisti nisu bili dovoljno snishodljivi prema zločinačkom putinovskom režimu, ali bojim se da će te nesuglasice vrlo brzo „upeglati“ i vratiti se na staro. Vlast u Srbiji na čelu sa Aleksandrom Vučićem mora momentalno da uskladi spoljnu politiku naše zemlje sa spoljnom politikom EU. To je jedini potez koji bi pokazao odgovornost i želju da urade nešto korisno za Srbiju i njene građanke i građane – kazao je Kostreš za Danas. 
(SzILSV, 19.12.2022)




Odbori LSV | Ponedeljak, 13. 06. 2011. | Komentara: 0

Važna decentralizacija kulture

ZRENJANIN - Kulturni centar Zrenjanina veoma ambiciozno pristupa stvaranju svog identiteta i imidža, i trudi se da, u zavisnosti od kulturnih interesovanja i senzibiliteta, svim Zrenjanincima obezbedi kvalitetan program koji mogu posmatrati, ali i interaktivno učestovovati u realizaciji programskih aktivnosti, istakla je danas Ankica Dostanić direktorka Kulturnog centra Zrenjanina.
Iz medija | Nedelja, 12. 06. 2011. | Komentara: 0

Još nedostaje politička volja da se Vojvodini vrati imovina

NOVI SAD - Predsednik Komisije Vlade Srbije zadužene za pripremu zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš, izjavio je za današnji Dnevnik da popis imovine AP Vojvodine postoji, ali da evidencija imovine nije ni neophodna ukoliko se novim zakonom definiše osnov za vraćanje imovine lokalnim samoupravama i Pokrajini.
Odbori LSV | Nedelja, 12. 06. 2011. | Komentara: 0

LSV Subotica: SVM se služi neistinama

SUBOTICA - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Subotica odbacio je optužbe iznete u saopštenju SVM u kojem je Liga napadnuta zbog sklapanja strateškog partnerstva sa Demokratskom strankom nakon izbora za Mesne zajednice.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook