Kostreš: Vojvodina je izigrana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 27. 06. 2012. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina je izigrana

NOVI SAD – Komentarišući činjenicu da je Zakon o javnoj svojini usvojen još 26. septembra prošle godine, a da još nije počelo vraćanje imovine Pokrajini, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine  Bojan Kostreš ocenio je danas za RTV da je Vojvodina, po svemu sudeći, izigrana.

Bojan Kostres

 – Ja sam u principu veliki optimista po prirodi, pa neću isključiti mogućnost da će možda neka nova vlada ispuniti obećanje stare. Ali mislim da smo u ovoj situaciji došli u priliku da imovina koja je morala biti vraćena Vojvodini tim dogovorom neće biti vraćena i da smo ovoga puta izigrani – istakao je on. Kostreš, koji je predsedavao radnom grupom za izradu Zakona o javnoj svojini, kaže da je Vojvodina naučila lekciju i da ubuduće stvari sa Beogradom neće rešavati dogovorom, već samo jasnim zakonskim rešenjima. Podsetimo, imovina koja je tim dogovorom trebalo da bude vraćena Pokrajini jeste Novosadski sajam, DP „Novi Sad-Gas“, zatim imovina RTV Vojvodine, rudik u Kovinu, Petrovaradinska tvrđava, kao i imovina VANU i legati.

(BILSV, 27. 06. 2012.)



Odbori LSV | Petak, 02. 02. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura se ne meša u svoj posao i dopušta neljudski tretman prema radnicima Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani traži od svih nadležnih državnih organa, kao i od zrenjanske lokalne samouprave, da najzad počnu da rade svoj posao i učine sve da se ispoštuju zakonske obaveze kineskih investitora u fabrici Linglong. 
Saopštenja | Sreda, 31. 01. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin je jedan od najskupljih gradova za život

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani poziva predstavnike gradske vlasti da objasne građanima i građankama Zrenjanina kako da prežive mesec kada im je za zadovoljenje osnovnih životnih potreba neophodna skoro jedna i po plata, a od početka ove godine u Zrenjaninu je poskupelo grejanje, parking, usluge iznošenja i deponovanja smeća, a nedavno je poskupelo i odvođenje otpadnih voda za skoro 70 procenata.
Saopštenja | Ponedeljak, 29. 01. 2024. | Komentara: 0

Anketni odbor da istraži čime je Vulin zadužio Putinov režim da bi dobio orden njegove tajne službe

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođini zahteva od Narodne skupštine Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku formira Anketni odbor koji bi istražio delovanje bivšeg direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook