Kostreš: Vojvodina jedna od najvažnijih tema

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 21. 05. 2015. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina jedna od najvažnijih tema

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine  Bojan Kostreš izrazio je juče, nakon prve sednice skupštinskog Akcionog tima za reformu političkog sistema, zadovoljstvo što je "u suštini, predlog Lige upućen predsednici Skupštine u novembru prošle godine, sada uz određene korekcije, materijalizovan".

LSV

– Neophodno je promeniti ustavni sistem u Srbiji, ukoliko želimo da postanemo civilizovana i evropska zemlja – ukazao je Kostreš u izjavi za Dnevnik.
–  Za LSV je svakako jedna od najvažnijih tema pozicija Vojvodine. Od usvajanja Ustava 2006. godine na do danas pozicija Vojvodine nije precizirana, niti Vojvodina u punom kapacitetu može konzumirati ni ta loša ustavna ovlašćenja. Ne likujem zbog toga što smo bili u pravu kada smo pozivali na bojkot ustavnog referenduma, već se nadam da će sada biti više političke visprenosti, da će se više gledati na budućnost, a ne na dnevnopolitičke interese, i da će Srbija dobiti evropski Ustav, koji će omogućiti Vojvodini njeno pravo da ima punu i nedvosmislenu autonomiju u okviru Republike Srbije – zaključio je Kostreš.

(BILSV, 21. 05. 2015)



Izjave | Četvrtak, 27. 06. 2024. | Komentara: 0

Vlast želi da ućutka svakog ko drugačije misli

Advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik objašnjava da se u slučajevima, kakav je zabrana ulaska u našu zemlju Feđi Štukanu, najčešće radi o diskrecionim ovlašćenjima, što znači da se ona sprovode bez kontrole i bez objašnjenja, a to vlast u Srbiji zloupotrebljava.
Saopštenja | Utorak, 25. 06. 2024. | Komentara: 0

Vučiću delfinarijum u Beogradu bitniji od pijaće vode za građane Vojvodine

Liga socijaldemkrata Vojvodine – VOJVOĐANI podseća predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da 800.000 građana Vojvodine nema ispravnu pijaću vodu.
Saopštenja | Nedelja, 23. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Po 127. put zahtevamo, rešite problem protivgradne zaštite!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI po 127. put postavlja pitanje vlastima kada će rešiti problem protivgradne zastite.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook