Kostreš: Vojvodina jedna od najvažnijih tema

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 21. 05. 2015. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina jedna od najvažnijih tema

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine  Bojan Kostreš izrazio je juče, nakon prve sednice skupštinskog Akcionog tima za reformu političkog sistema, zadovoljstvo što je "u suštini, predlog Lige upućen predsednici Skupštine u novembru prošle godine, sada uz određene korekcije, materijalizovan".

LSV

– Neophodno je promeniti ustavni sistem u Srbiji, ukoliko želimo da postanemo civilizovana i evropska zemlja – ukazao je Kostreš u izjavi za Dnevnik.
–  Za LSV je svakako jedna od najvažnijih tema pozicija Vojvodine. Od usvajanja Ustava 2006. godine na do danas pozicija Vojvodine nije precizirana, niti Vojvodina u punom kapacitetu može konzumirati ni ta loša ustavna ovlašćenja. Ne likujem zbog toga što smo bili u pravu kada smo pozivali na bojkot ustavnog referenduma, već se nadam da će sada biti više političke visprenosti, da će se više gledati na budućnost, a ne na dnevnopolitičke interese, i da će Srbija dobiti evropski Ustav, koji će omogućiti Vojvodini njeno pravo da ima punu i nedvosmislenu autonomiju u okviru Republike Srbije – zaključio je Kostreš.

(BILSV, 21. 05. 2015)



Akcije/Kampanje | Sreda, 14. 07. 2010. | Komentara: 0

Hiljadu zastava lepršalo u čast LSV i Vojvodine

NOVI SAD - Hiljadu zastava AP Vojvodine proneli su juče članovi i simpatizeri Lige socijaldemorata Vojvodine centralnim ulicama Novog Sada u sklopu proslave 20 godina od osnivanja stranke. Kako je na kraju šetnje, pred zgradom Muzeja revolucije istakao lider LSV Nenad Čanak, ulice Novog Sada pamte mnogo, pa su zapamtile antiratna okupljanja od pre 20 godina
Akcije/Kampanje | Petak, 09. 07. 2010. | Komentara: 0

Liga je oštrica decentralizacije Srbije

EČKA - Direktor Instituta evropskih regiona iz Salzburga Franc Šausberger istakao je danas da je Liga socijaldemokata Vojvodine oduvek bila oštrica borbe za regionalizaciju i decentralizaciju Srbije, te da je mnogo toga postignuto na tom polju.
Edukacija LSV | Nedelja, 27. 06. 2010. | Komentara: 0

"Politička edukacija"

Centar za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) organizovao je za funkcionere i funkcionerke LSV seminar "Politička edukacija" u dve etape. Od 25. do 27. juna 2010. godine na Andrevlju u Centru za privredno-tehnolški razvoj održan je prvi deo seminara.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook