Krkobabić ne pomaže selu svojim praznim parolama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 19. 05. 2018. | Komentara: 0

Krkobabić ne pomaže selu svojim praznim parolama

Novi Sad, 19. maj 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od ministra zaduženog za regionalni razvoj Milana Krkobabića da, konačno, obavesti javnost o konkretnim merama koje Vlada i njegovo ministarstvo preduzimaju u cilju očuvanja seoskih sredina u našoj državi.

LSV

Ministar Krkobabić već mesecima javno istupa sa snažnim porukama kojima uverava javnost da smo na pragu oprovka sela, i da se očekuje znatno poboljšanje uslova života u selima. Sa druge strane, sem nekakvih priča o obnovi zadrugarstva, te pregršt populističkih stavova i praznih floskula, javnost još nije čula konkretne planove tima koji vodi Krkobabić.

Od svega je najtragičnije to što ministar Milan Krkobabić ne primećuje osnovni uzrok propadanja malih sredina. Za njega problem stroge centralizacije kao i da ne postoji. Reč decentralizacija, očito je, ne postoji u njegovom rečniku.

Nažalost, bez jasne strategije i kvalitetnih izmena političkog sistema Srbije, ne može se očekivati ni poboljšanje stanja na selu. Politika stvaranja mega centra kakav je grad Beograd, mora prestati, a članovi Vlade moraju shvatiti da Srbija nije samo njen glavni grad, nego i svaka opština ili selo.

Svetislav Zorić,
Član Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Petak, 24. 05. 2013. | Komentara: 0

Šta je sa krađom glasova u Novom Sadu?

NOVI SAD – Ovih dana se navršilo tačno godinu dana od privođenja aktivista Romske demokratske stranke, njihovog saslušavanja i početka istrage za kupovinu glasova, što su neki tada i priznali, pa Liga socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad pita dokle se stiglo u toj istrazi, šta se sa njom dešava i da li je moguće da se takav sramotan čin zataškava, istakao je danas predsednik Izvršnog odbora i šef izbornog štaba LSV Novi Sad Robert Kolar.
Iz medija | Sreda, 22. 05. 2013. | Komentara: 0

Ideja autonomije je veća od bilo koje stranke

SREMSKA MITROVICA – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i narodni poslanik Đorđe Stojšić trenutno vrši funkciju poverenika Gradskog odbora LSV u Sremskoj Mitrovici.
Odbori LSV | Sreda, 22. 05. 2013. | Komentara: 0

Umanjenje štete ne oslobađa krivce za štetan ugovor

NOVI SAD, 22. maj  – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja vest da je odlukom Vrhovnog kasacionog suda umanjen odštetni iznos koji Novi Sad treba da plati zbog štetnog ugovora koji je u ime grada potpisan sa ATP Vojvodinom. Umanjenje odštete za oko deset miliona evra je ušteda koja je itekako značajna za Grad.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook