Kupovinu glasova saseći u korenu!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 12. 11. 2013. | Komentara: 0

Kupovinu glasova saseći u korenu!

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine je vodeća opoziciona snaga u Novom Sadu i kao takva je i pozvana i odazvala se današnjem sastanku sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem.

LSVTom prilikom, predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Kravić, Robert Kolar i Zlata Peričin su ukazali, a sa čime su se sagovornici složili, da je kupovina glasova toliko uzela maha, da se pod hitno mora jednom za svagda saseći u korenu, sa nakupcima prekinuti svaka saradnja i da oni moraju biti procesuirani. U protivnom, taj model kriminala preneće se na sve nivoe izbora i dodatno unazaditi i obesmisliti demokratske i procese evropskih integracija.

Predstavnici LSV su podsetili i da je LSV, u vreme prošle gradske vlasti, inicirala, a tadašnji predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović izdejstvovao obezbeđivanje prostora za policijsku stanicu na Novom naselju. Ukazali su i da u Gradu danas ima napretka po pitanju stanja bezbednosti, od imenovanja načelnika policije, patroliranja žandarmerije, do obuke većeg broja novih policajaca koja je u toku. Ipak, stanje je i dalje zabrinjavajuće, te oko tog pitanja treba postići konsenzus svih parlamentarnih stranaka kao što su to odbornici LSV već ranije i inicirali. Takođe, potrebno je dokumentovati šta će sve biti zajednički učinjeno kako bi Grad u potpunosti bio bezbedan, na ulicama imao adekvatan broj policajaca i pozornika, a u školama i drugim ustanovama bio intenziviran rad na prevenciji nasilja i podizanju svesti o suživotu i pravu na različitosti. Osim toga, LSV je predložila i formiranje gradske interventne jedinice, kao što je to učinjeno u Beogradu.

Stanje u pojedinim gradskim javnim i javnokomunalnim preduzećima je veoma loše, a  u razgovoru je zaključeno da je krajnji čas da se nađe model za kvalitetno restrukturiranje javnog i javnokomunalnog sektora, u skladu sa evropskim i svetskim iskustvima. Ovakvo stanje u preduzećima nije od juče, do njega je doveo niz neprofesionalnih i nedomaćinskih odnosa raznih rukovodstava još od samog početka višestranačja a ta loša praksa se u pojedinim preduzećima nastavlja i danas. Neophodno je pod hitno prestati sa privremenim i kratkoročnim modelima koji samo odlažu suštinske probleme i učiniti sve kako bi se izbeglo da restrukturiranje bude učinjeno na teret zaposlenih i svih građana Novog Sada.

Delegacija LSV je jasno poručila da Liga apsolutno i bezrezervno podržava svaku borbu protiv korupcije uključujući i period kada je LSV učestvovala u vlasti, te da je jedini zahtev Lige u tom pogledu - da borba protiv korupcije bude neselektivna i vođena od strane nadležnih državnih organa.

Delegacija LSV je predočila da grad ne bi trebalo da ima slavu, jer je to porodični verski praznik, a živimo u sekularnoj državi. Pored toga, zatraženo je i da nazivi ulica i autobuskih linija pored ćiriličnog, moraju biti ispisani i latiničnim pismom, a Novi Sad mora ponovo biti grad kulture, što je i bio dok se na čelu uprave za kulturu, Kulturnog centra i drugih gradskih institucija kulture, nisu našli oni koji kulturu uređuju i cenzurišu kroz srednjevekovne i inkvizicijske naočare.

 (BILSV, 12.11. 2013)



Edukacija LSV | Sreda, 15. 09. 2010. | Komentara: 0

Instruktaža za kampanju od vrata do vrata

Trenerice i treneri Centra za edukaciju LSV održali su niz intruktaža za aktiviste stranke koji su učestvovali u kampanji ‘Od vrata do vrata' od marta do novembra 2010. godine. U instruktaži su učestvovali: Nataša Lalić, Ana Kandić, Dragana Dukić, Goran Veselinović, Nenad Vezmar, Miodrag Mitrić, Miloš Veselinov, Nebojša Mudrinski i Vladimir Ivančević.
Edukacija LSV | Subota, 04. 09. 2010. | Komentara: 0

Seminar za tehničke sekretare i sekretarke zaposlene u LSV i portparole

U Novom Sadu, 4. septembra 2010. godine održan je jednodnevni seminar za tehničke sekretare i sekretarke zaposlene u LSV i portparole a u organizaciji Centra za edukaciju LSV. Četrdeset troje zaposlenih u Sekratarijatu LSV i portparola lokalnih odbora,
Edukacija LSV | Nedelja, 15. 08. 2010. | Komentara: 0

Edukacija predsednika i predsednica GrO/OO LSV

Nakon seminara "Motivacija", za predsednike i predsednice gradskih i opštinskih odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine, Centar za edukaciju LSV (Ce LSV) organizovao je još jednu edukaciju. Nakon uvodne reči Maje Sedlarević, potpredsednice Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV (IO GO LSV),



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook