Kvantni skok u poljoprivredi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 28. 11. 2014. | Komentara: 0

Kvantni skok u poljoprivredi

NOVI SAD – U centralnoj zgradi Univerziteta u Novom Sadu otvoren je Fractals poziv, u okviru projekta Fractals, koji je započet 1. septembra sa glavnim ciljem distribucije finansijskih sredstava za oko 60 malih i srednjih preduzeća, kao i veb preduzetnike iz cele Evrope iz IKT sektora.

LSV

Ukupan fond Fractals projekta iznosi 5,52 miliona evra i namenjen je finansiranju malih i srednjih preduzeća iz oblasti informacionih tehnologija za razvijanje aplikativnih softvera za sektor poljoprivrede, piše list Danas.
Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški istakao je tom prilikom da je ovaj događaj jedan kvantni skok, koji očekuje poljoprivredu i sve one koji su zainteresovani za razvoj AP Vojvodine.
– Sama činjenica da učestvujemo u ovom projektu svedoči o tome da postoji dovoljno znanja i sposobnosti i domaće pameti, koje mogu da iskoriste ono što nam pruža Evropska unija u okviru IT sektora, koji je namenjen poljoprivredi – kazao je Bogaroški uveren da će samo za godinu dana već moći da se vide rezultati i veliki pomaci, što bi prema njegovim recima bio znak da je naša poljoprivreda ušla u 21. vek.
Inače, Fractalis je jedan od 16 projekata koji su odabrani za finansiranje u okviru treće faze programa "Future Internet - Public-Private Partnership", a među 90 projektnih aplikacija iz čitave Evrope.

(BILSV, 28. 11. 2014)



Saopštenja | Sreda, 03. 07. 2024. | Komentara: 0

Ekstremni desničar Arno Gujon krši zakone Srbije a Vlada ga nagrađuje novom funkcijom

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva nadležne organe da preispitaju rad Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, koju je do pre mesec dana vodio francuski ekstremni desničar sa našim pasošem Arno Gujon, i utvrdi njegovu odgovornost.
Izjave | Ponedeljak, 01. 07. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Postavljanjem Pahomija za mitropolita crkva uvredila svu decu i vernike

Unapređenjem Pahomija u mitropolita, Srpska pravoslavna crkva pokazala je koje vrednosti podržava, izdala je sve žrtve pedofilije i razočarala svoje vernike, kaže za Nova.rs advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik. 
Odbori LSV | Subota, 29. 06. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Građani se ne boje naprednjaka i njihovih zabrana

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva odgovornost lokalne vlasti u Kikindi, koja je sinoć zabranila održavanje festivala književnosti „Kikinda Short“, zbog, kako su naveli, „antisrpstva“ onih koji su predviđeni za govornike na festivalu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook