LDP i SVM mogući partneri za ustavno definisanje Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 01. 03. 2013. | Komentara: 0

LDP i SVM mogući partneri za ustavno definisanje Vojvodine

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Đorđe Stojšić potvrdio je za Danas da su u toku razgovori o onome što Liga zagovara poslednjih dvadesetak godina.

LSV
 
- Reč je o ustavnom definisanju Vojvodine na način kako bi konačno možda Ustav prošao u Pokrajini na nekom referendumu, jer prošli put to nije bio slučaj. Insistiraćemo na izvršnoj, sudskoj i zakonodavnoj vlasti Pokrajine. Naši mogući partneri u tome su LDP i SVM , ali do formalizovanja saradnje još nije došlo – rekao je Stojšić.
 
Na pitanje da li LSV i u Demokratskoj stranci vidi potencijalnog partnera za promenu Ustava, Stojšić navodi da je Liga u koaliciji sa DS u Skupštini APV, ali, budući da se dogovor tiče ustavnih reformi, a da je DS podržala postojeći Ustav, saradnja na tom polju baš i nije realna.

(BILSV, 01.03.2013)



Odbori LSV | Sreda, 30. 03. 2011. | Komentara: 0

Za punu platu kikindskih trudnica

KIKINDA - Đurđina Jerinkić, predsednica Foruma žena GrO LSV Kikinda, i Gordana Perunović Fijat, odbornica LSV u SO Kikinda, održale su 29. marta konferenciju za medije posvećenoj inicijativi LSV da se ženama na održavanju trudnoće dotira iznos do pune plate.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Ligaši ubedljivo pobedili u Tomaševcu

ZRENJANIN - Kandidati Lige socijaldemokrata Vojvodine postigli su zapažene rezultate na izborima za savete 11 mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina, istakao je danas Vladimir Milošev, član Izvršnog odbora GrO LSV i šef Izbornog štaba.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Konferencija za štampu Gradske organizacije u Subotici

SUBOTICA - Predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić istakao je danas da loši demografski pokazatelji zahtevaju preduzimanje koraka kako bi se negativni trendovi zaustavili, te da se zbog toga Liga zalaže da se trudnicama obezbedi naknada u visini pune plate.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook