Ligaši glasali svako po svojoj savesti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 21. 06. 2013. | Komentara: 0

Ligaši glasali svako po svojoj savesti

BEOGRAD – Poslanici republičkog parlamenta usvojili su danas Deklaraciju o osudi akata protiv civilnog mađarskog stanovništva u Vojvodini, počinjenih od 1944. do 1945. godine, sa 128 glasova za, 10 protiv, dok sedam nije glasalo.

LSV

Deklaraciju je podržalo i dvojica poslanika Lige socijaldemokrata Vojvodine dok je dvoje bilo protiv.
Kako je Tanjugu rekao Đorđe Stojšić, unutar poslaničkog kluba bilo je dogovoreno da svako glasa po savesti.
Zbog toga su Stojšić i Olena Papuga bili protiv, a Karolj Čizik i Dragan Andrić podržali deklaraciju.
U Deklaraciji se navodi da Skupština Srbije najoštrije osuđuje akte protiv civilnog mađarskog stanovništva u Vojvodini, počinjene u periodu 1944-1945. godine, kojima su pripadnici te nacionalne manjine u Srbiji iz nacionalnih razloga ubijani ili lišavani slobode ili drugih prava bez sudske i administrativne odluke.

(BILSV, 21. 06. 2013.)



Saopštenja | Subota, 15. 06. 2024. | Komentara: 0

Obustavite proces izručenja Andreja Gnjota

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva hitno ukidanje odluke Višeg suda u Beogradu kojim je odobreno izručenje beloruskog novinara i aktiviste Andreja Gnjota diktatorskom režimu u Minsku.

Saopštenja | Petak, 14. 06. 2024. | Komentara: 0

Konkretne reakcije i kazne za nasilje nad prosvetnim radnicima odmah, jer već je kasno

Oštro osuđujemo još dva nova u nizu napada na prosvetne radnike koji su se juče desili u beogradskoj osnovnoj školi i po povratku učenika sa rekreativne nastave. Ovoga puta to nije bio napad učenika, nego napad roditelja, koji na ovaj način daju učenicima za pravo da i oni nastave svoje napade.
Iz medija | Petak, 14. 06. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Njima je jedini zakon Aleksandar Vučić

Advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik, govoreći o novom šefu Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Vladimiru Orliću i bivšem šefu BIA Aleksandru Vulinu, kaže da nisu bitne personalne karakteristike, već da je bitno da oni koji su na čelu bespogovorno slušaju i prate naređenja. Njima su jedini Ustav, zakon i naredba – Aleksandar Vučić, dodaje on.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook