Ligaši glasali svako po svojoj savesti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 21. 06. 2013. | Komentara: 0

Ligaši glasali svako po svojoj savesti

BEOGRAD – Poslanici republičkog parlamenta usvojili su danas Deklaraciju o osudi akata protiv civilnog mađarskog stanovništva u Vojvodini, počinjenih od 1944. do 1945. godine, sa 128 glasova za, 10 protiv, dok sedam nije glasalo.

LSV

Deklaraciju je podržalo i dvojica poslanika Lige socijaldemokrata Vojvodine dok je dvoje bilo protiv.
Kako je Tanjugu rekao Đorđe Stojšić, unutar poslaničkog kluba bilo je dogovoreno da svako glasa po savesti.
Zbog toga su Stojšić i Olena Papuga bili protiv, a Karolj Čizik i Dragan Andrić podržali deklaraciju.
U Deklaraciji se navodi da Skupština Srbije najoštrije osuđuje akte protiv civilnog mađarskog stanovništva u Vojvodini, počinjene u periodu 1944-1945. godine, kojima su pripadnici te nacionalne manjine u Srbiji iz nacionalnih razloga ubijani ili lišavani slobode ili drugih prava bez sudske i administrativne odluke.

(BILSV, 21. 06. 2013.)



Odbori LSV | Subota, 09. 04. 2011. | Komentara: 0

Prevencija je najbolji lek

ZRENJANIN - Povodom Međunarodnog dana zdravlja, koji se svake godine obeležava 7. aprila na dan kada je pri Ujedinjenim nacijama osnovana Svetska zdravstvena organizacija, u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina, u organizaciji Gradske organizacije Foruma žena LSV Zrenjanin, upriličena je tribina na temu "Prevencija umanjuje rizik".
Izjave | Petak, 08. 04. 2011. | Komentara: 0

Jovanović uručio pakete u naselju Bangladeš

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i direktor Centra za socijalni rad Gojko Vujnović posetili su danas, povodom Svetskog dana Roma posetili danas naselje Bangladeš i tom prilikom stanovnicima ovog romskog naselja uručili pakete pomoći. Nakon obilaska nekoliko porodica kojima je predao pakete, Jovanović je čestitao prisutnim članovima ove zajednice i svim građanima i građankama romske nacionalnosti Svetski dan Roma.
Izjave | Petak, 08. 04. 2011. | Komentara: 0

Preko 400 miliona dinara za ugrožena područja Srednjeg i Severnog Banata

NOVI SAD - Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, na čijem je čelu funkcioner LSV, Daniel Petrović izdvojio je urgentno preko 400 miliona dinara za posebno ugrožena područja Severnog i Srednjeg Banata, kao i za ostala područja na teritoriji AP Vojvodine ugrožena podzemnim i površinskim vodama.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook