Ligaši lepe plakate: Nemoj da diraš mog komšiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Akcije/Kampanje | Petak, 17. 10. 2014. | Komentara: 0

Ligaši lepe plakate: Nemoj da diraš mog komšiju

NOVI SAD – Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine u Novom Sadu, Vršcu, Somboru i Staroj Pazovi leple plakate sa porukom „Nemoj da diraš mog komšiju“, kao odgovor na napade na pekare čiji su vlasnici pripadnici albanske nacionalne zajednice.

LSV

Član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednik Gradskog odbora LSV Novi Sad Aleksandar Kravić izjavio je medijima da ligaši kao i 1991. godine ustaju protiv onih koji sprovode fašistički teror nad nedužnim građanima.

– Ovo što se dešava zadnjih nekoliko dana je neprihvatljivo zbog toga što su ti ljudi građani ove zemlje, oni plaćaju porez u ovoj zemlji. To što su druge nacije ili vere je samo jedna raznolikost koja Vojvodinu karakteriše – naveo je Kravić.

Dodao je da Liga ovim plakatima započinje podizanje svesti građana Vojvodine kako se ovakve stvari više ne bi događale. Dodao je da će, ukoliko bude potrebno, biti preduzete i drugačije mere.

– Pozivamo i policiju i sve nadležne organe da postupe onako kako bi trebalo u ovoj situaciji jer ovo se ponavlja iz dana u dan – zaključio je Kravić.

(BILSV, 17. 10. 2014)



Izjave | Subota, 16. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvođanska zastava viori se u Briselu

BRISEL - Juče je u Briselu vojvođanska zastava istaknuta zajedno sa zastavama drugih evropskih regija u sedištu nove evropske organizacije KEN (Naučno-ekonomska mreža), u kojoj je AP Vojvodina jedan od osnivača. Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i potpredsednica IO GO LSV Maja Sedlarević rekla je za Pravdu da je Liga veoma obradovana vešću da se vojvođanska zastava zaviorila ispred sedišta EU.
Izjave | Subota, 16. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš na čelu radne grupe za zakone o imovini i prihodima

NOVI SAD - Kako je danas objavio Dnevnik, pozivajući se na izvore u Vladi Srbije, radna grupa za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine formirana je juče, a za predsednika je imenovan zamenik lidera LSV i narodni poslanik Bojan Kostreš. Skupština Srbije i Vlada Vojvodine, kako saznaje taj list, ranije su odredile svoje predstavnike, a juče je to učinila i Vlada Srbije.
Odbori LSV | Petak, 15. 04. 2011. | Komentara: 0

Akcija protiv godišnje registracije traktora u Aracu i Bajši

ZRENJANIN/BAČKA TOPOLA - Aktivisti Gradsko odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin i Mesnog odbora Aradac danas su ispred mesne kancelarije u tom mestu prikupljali potpise podrške i promovisali inicijativu za izmenu odluke Vlade Republike Srbije u vezi sa registracijom poljoprivredne mehanizacije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook