Ligaši neće učestvovati na sutrašnjem zasedanju SO Kovačica

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 18. 02. 2019. | Komentara: 0

Ligaši neće učestvovati na sutrašnjem zasedanju SO Kovačica

Novi Sad, 18. februar 2019 - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Kovačica neće učestvovati u radu sednice koja je zakazana za utorak, 19. februar zbog nepoštovanja poslovnika Skupštine opštine Kovačica. Od kako je 2015. godine na vlast došla Srpska napredna stranka, gotovo da nijednom nije ispoštovan rok za sazivanje sednice od sedam dana, kao što je i ovog puta slučaj.

lsv

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine nijednom nije dobila odgovor na niz pitanja koja su postavljena vlasti na čelu sa Srpskom naprednom strankom.

Zvuči neverovatno da ni posle toliko godina na vlasti nisu shvatili da su oni tu zbog građana, da budu u njihovoj službi, da ih uključe u procese donošenja odluka i blagovremeno informišu o javnim poslovima.

Jedno od osnovnih ljudskih prava je pravo na objektivno informisanje, a Srpska napredna stranka je to pravo za građanke i građane opštine Kovačica ukinula. Odbornici LSV su više puta pitali predsednika Skupštine opštine Kovačica, tj. Srpsku naprednu stranku, kada će biti obezbeđen prenos skupštinskih sednica, jer građani imaju pravo da znaju kako se troši budžet opštine tj. njihov novac.

Smatramo da je krajnji bezobrazluk to kako se predstavnici naprednjačke vlasti odnose pre svega prema građanima, a zatim i prema javnim institucijama i predstavnicima odbornika iz opozicije.

Ovakva praksa je nedopustiva i predstavlja otvoreno ponižavanje institucije lokalne skupštine i odbornika, inače izabranih predstavnika građana.


Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine 
u Skupštini opštine Kovačica
Jan Gages




Odbori LSV | Utorak, 19. 02. 2013. | Komentara: 2

Grad je morao biti spreman

NOVI SAD – Budžet grada Novog Sada bi u četvrtak mogao da se suoči sa bankrotom, jer bi tada sa računa moglo da bude povučeno 1,3 milijarde dinara, po tužbi ATP Vojvodina, a šefica odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u novosadskom parlamentu Zlata Peričin ocenila je za Blic da je Grad morao da ima spreman plan šta će se preduzeti u tom slučaju.
Iz medija | Utorak, 19. 02. 2013. | Komentara: 0

ČOBANU: Sport i rekreacija su važniji od medalja

NOVI SAD – Marinika Čobanu, pokrajinska sekretarka za sport i omladinu, posetila je sa saradnicima, Srbobran, grad domaćin 11. sportske olimpijade radnika Vojvodine. Tom prilikom sekretarka se sastala se čelnim ljudima Opštine Srbobran i obišla objekte na kojima će se održati takmičenja 2015. godine.
Saopštenja | Utorak, 19. 02. 2013. | Komentara: 0

Hitno utvrditi istinu o aflatoksinu u mleku i kazniti odgovorne

NOVI SAD, 19. februar - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se hitno utvrdi ko je odgovoran za to što se na tržištu u Vojvodini nalazi mleko sa povećanom koncentracijom aflatoksina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook