Ligaši neće učestvovati na sutrašnjem zasedanju SO Kovačica

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 18. 02. 2019. | Komentara: 0

Ligaši neće učestvovati na sutrašnjem zasedanju SO Kovačica

Novi Sad, 18. februar 2019 - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Kovačica neće učestvovati u radu sednice koja je zakazana za utorak, 19. februar zbog nepoštovanja poslovnika Skupštine opštine Kovačica. Od kako je 2015. godine na vlast došla Srpska napredna stranka, gotovo da nijednom nije ispoštovan rok za sazivanje sednice od sedam dana, kao što je i ovog puta slučaj.

lsv

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine nijednom nije dobila odgovor na niz pitanja koja su postavljena vlasti na čelu sa Srpskom naprednom strankom.

Zvuči neverovatno da ni posle toliko godina na vlasti nisu shvatili da su oni tu zbog građana, da budu u njihovoj službi, da ih uključe u procese donošenja odluka i blagovremeno informišu o javnim poslovima.

Jedno od osnovnih ljudskih prava je pravo na objektivno informisanje, a Srpska napredna stranka je to pravo za građanke i građane opštine Kovačica ukinula. Odbornici LSV su više puta pitali predsednika Skupštine opštine Kovačica, tj. Srpsku naprednu stranku, kada će biti obezbeđen prenos skupštinskih sednica, jer građani imaju pravo da znaju kako se troši budžet opštine tj. njihov novac.

Smatramo da je krajnji bezobrazluk to kako se predstavnici naprednjačke vlasti odnose pre svega prema građanima, a zatim i prema javnim institucijama i predstavnicima odbornika iz opozicije.

Ovakva praksa je nedopustiva i predstavlja otvoreno ponižavanje institucije lokalne skupštine i odbornika, inače izabranih predstavnika građana.


Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine 
u Skupštini opštine Kovačica
Jan Gages




Izjave | Četvrtak, 21. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Zakon o imovini Vojvodine do septembra

NOVI SAD - Predsednik Radne grupe za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine Bojan Kostreš, izjavio je danas da je realno očekivati da zakon o imovini i prihodima AP Vojvodine, bude gotov do početka septembra.
- Tehnički je vrlo jednostavno napraviti taj zakon, a veliki je problem da se on politički usaglasi - rekao je Kostreš u Beogradu, gde se danas prvi put sastala Radna grupa za izradu tog zakona.
Izjave | Sreda, 20. 04. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Začudila me Tadićeva poseta Nikoliću

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je za Danas da je začuđen odlukom predsednika Srbije Borisa Tadića da poseti "radikalskog vođu" Tomislava Nikolića kada je počeo štrajk glađu i žeđu, kao i da će o tome s njim morati da razgovara.
Odbori LSV | Sreda, 20. 04. 2011. | Komentara: 0

Jovanović obišao prostorije buduće policijske ispostave

NOVI SAD - Uprava Apoteke Novi Sad danas je završila iseljenje iz prostorija u Ulici Stevana Hladnog 1 kod Satelitske pijace, koji će se ove godine adaptirati za novu policijsku ispostavu u ovom delu grada. Poslednjem danu iseljenja uprave Apoteke Novi Sad prisustvovali su predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i direktor Apoteke Dušan Milošević, a predsednik novosadskog palramenta je istakao da su sada stvoreni uslovi da policija počne sa useljenjem u prazan prostor.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook