Ligaši podržali komšije u Bečeju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 18. 10. 2014. | Komentara: 0

Ligaši podržali komšije u Bečeju

BEČEJ - Članica Opštinskog odbora LSV Bečej i predsednica Prvog mesnog odbora Vera Guljaš osudila je danas napade na lokale čiji su vlasnici albanske nacionalnosti a koji su zabeleženi proteklih dana širom Vojvodine. 

LSV

- Vlasnici poslasničarnica i pekara u Bečeju čiji su vlasnici pripadnici albanske nacionalne zajednice su mi rekli da sličnih problema nisu imali. Drago mi je zbog toga i pozivam sugrađane i sugrađanke da zadržimo ovaj nivo tolerancije i da našim komšijama pružimo podršku, jer je bolje živeti u miru i slozi, nego energiju trošiti na mržnju i demoliranje tuđe imovine – istakla je Guljaš prilikom obilaska bečejskih lokala. 

Predsetavnici OO LSV Bečej su tom prilikom kupovali sladoled i pekarske proizvode u lokalnim radnjama čiji su vlasnici Albanci i na taj način im pružili podršku. 

(BILSV, 18.10.2014)



Izjave | Subota, 30. 10. 2010. | Komentara: 0

Jerkov: Mladić mora biti uhapšen

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov iz javila je za Nacionalni građanski da Ratko Mladić mora biti uhapšen bez obzira na ekonomsku krizu, jer to nije samo obaveza Srbije prema međunarodnoj zajednici već i prema njenim građanima.
Izjave | Petak, 29. 10. 2010. | Komentara: 0

Kostreš: Promena Ustava realna 2012. godine

NOVI SAD - Povodom četvorogodišnjice referenduma za usvajanje Ustava Srbije, održanog 28. i 29. oktobra 2006. godine, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, juče je u izjavama za TV Pink i Radio televiziju Vojvodine upozorio da pitanje koje je danas veoma aktuelno, pitanje regionalizacije i decentralizacije Srbije nije moguće urediti na valjan način po ovom Ustavu, pošto nisu jasno definisana prava i mogućnosti regiona.
Izjave | Petak, 29. 10. 2010. | Komentara: 0

Niko ne može da se provuče

NOVI SAD - Forum Lige socijaldemokrata Vojvodine o lustraciji u okviru kampanje "Podvuci liniju" održan je sinoć u Novom Sadu. Tema foruma bila je izmena i primena Zakona o lustraciji, kao i potreba da se lustracija konačno sprovede.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook