Lokal se ne bavi visokom politikom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 13. 01. 2013. | Komentara: 0

Lokal se ne bavi visokom politikom

NOVI SAD – Komentarišući različite koalicije u kojima Liga socijaldemokrata Vojvodine učestvuje na lokalnom nivou, pa i one koje uključuju SRS ili DSS, potpredsednik LSV Branislav Bogaroški je za Pressonline rekao da se, kada su u pitanju male opštine, od njih ne očekuje bavljenje visokom politikom i krupnim pitanjima, već komunalnim sistemom i lokalnim problemima.

LSV

– Imali smo primere nekih opština gde su predstavnici vlasti već na samom početku mandata napravili pogrešne i štetne korake, pa su naši odbori imali pred sobom izbor: da li im dozvoliti da nastave tim putem, ili napraviti promene na način na koje su jedino moguće – kaže Bogaroški. Dodaje da je poseban problem što se "republički i lokalni izbori održavaju istog datuma, pa se rezultati sa državnog nivoa preslikavaju i na opštinski".

– U opštini ljudi i njihovi kvaliteti moraju biti na prvom mestu, a ne velika i krupna republička pitanja – kaže Bogaroški, koji nije želeo da detaljnije obrazlaže saradnju sa predstavnicima SRS i DSS.

(BILSV, 13. 01. 2013.)



Izjave | Utorak, 28. 02. 2012. | Komentara: 0

Ne može se šest meseci pred izbore postati decentralizator

NOVI SAD - Današnji Kurir piše da je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak juče na televiziji Pink izjavio, a kasnije na svom Tviter profilu napisao: „Daj čoveku pištolj, i može da opljačka banku. Daj čoveku banku, i može da opljačka ceo svet.
Govori | Utorak, 28. 02. 2012. | Komentara: 0

Skupština Vojvodine i 29. put odbila raspravu o NIS-u

NOVI SAD – Više medija u Srbiji prenelo je govor potpredsednice Skupštine AP Vojvodine Maje Sedlarević koja je na jučerašnjoj sednici pokrajinskog parlamenta po 29. put zatražila da se najviše predstavničko telo građanki i građana Vojvodine izjasni o gasnom aranžmanu sa Rusijom i privatizaciji Naftne industrije Srbije.
Odbori LSV | Ponedeljak, 27. 02. 2012. | Komentara: 0

Veće uštede uz manje reklamacija

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton posetio je danas, zajedno sa predstavnicima Grada, JKP "Gradska toplana" Zrenjanin, gde je, sa Vladimirom Tešićem, direktorom ovog preduzeća, razgovarao o tome kako protiče grejna sezona, kao i o planovima za naredni period.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook