Lokal se ne bavi visokom politikom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 13. 01. 2013. | Komentara: 0

Lokal se ne bavi visokom politikom

NOVI SAD – Komentarišući različite koalicije u kojima Liga socijaldemokrata Vojvodine učestvuje na lokalnom nivou, pa i one koje uključuju SRS ili DSS, potpredsednik LSV Branislav Bogaroški je za Pressonline rekao da se, kada su u pitanju male opštine, od njih ne očekuje bavljenje visokom politikom i krupnim pitanjima, već komunalnim sistemom i lokalnim problemima.

LSV

– Imali smo primere nekih opština gde su predstavnici vlasti već na samom početku mandata napravili pogrešne i štetne korake, pa su naši odbori imali pred sobom izbor: da li im dozvoliti da nastave tim putem, ili napraviti promene na način na koje su jedino moguće – kaže Bogaroški. Dodaje da je poseban problem što se "republički i lokalni izbori održavaju istog datuma, pa se rezultati sa državnog nivoa preslikavaju i na opštinski".

– U opštini ljudi i njihovi kvaliteti moraju biti na prvom mestu, a ne velika i krupna republička pitanja – kaže Bogaroški, koji nije želeo da detaljnije obrazlaže saradnju sa predstavnicima SRS i DSS.

(BILSV, 13. 01. 2013.)



Odbori LSV | Utorak, 08. 11. 2011. | Komentara: 0

U Bačkoj Topoli obeležavanje Dana borbe protiv fašizma

BAČKA TOPOLA - „Fašizam ovde neće proći" moto je tribine kojom će LSV u Bačkoj Topoli u sredu 9. novembra obeležiti Međunarodni dan borbe protiv fašizma, ksenofobije i antisemitizma - najavili su na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Opštinske organizacije LSV Bačka Topola Karolj Vekonj i šef Izbornog štaba Opštinskog odbora LSV Bačka Topola Dejan Keresteš.
Najave | Utorak, 08. 11. 2011. | Komentara: 0

Obeležavanje Dana borbe protiv fašizma u Bačkoj Topoli

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine organizovaće u sredu 9. novembra u 18 časova u bioskopskoj sali Doma kulture u Bačkoj Topoli, tribinu povodom Međunarodnog dana borbe protiv fašizma, ksenofobije i antisemitizma.
Događaji | Utorak, 08. 11. 2011. | Komentara: 0

Med za Dečije selo

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, zajedno sa predstavnicima Društva pčelara "Jovan Živanović", predao je danas 150 kilograma meda SOS Dečijem selu. Med su obezbedili članovi Društva pčelara, koji su učestvovali na Festivalu meda, održanom od 16. do 18. septembra u Novom Sadu, a kojem je Skupština grada pokrovitelj.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook