Lokal se ne bavi visokom politikom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 13. 01. 2013. | Komentara: 0

Lokal se ne bavi visokom politikom

NOVI SAD – Komentarišući različite koalicije u kojima Liga socijaldemokrata Vojvodine učestvuje na lokalnom nivou, pa i one koje uključuju SRS ili DSS, potpredsednik LSV Branislav Bogaroški je za Pressonline rekao da se, kada su u pitanju male opštine, od njih ne očekuje bavljenje visokom politikom i krupnim pitanjima, već komunalnim sistemom i lokalnim problemima.

LSV

– Imali smo primere nekih opština gde su predstavnici vlasti već na samom početku mandata napravili pogrešne i štetne korake, pa su naši odbori imali pred sobom izbor: da li im dozvoliti da nastave tim putem, ili napraviti promene na način na koje su jedino moguće – kaže Bogaroški. Dodaje da je poseban problem što se "republički i lokalni izbori održavaju istog datuma, pa se rezultati sa državnog nivoa preslikavaju i na opštinski".

– U opštini ljudi i njihovi kvaliteti moraju biti na prvom mestu, a ne velika i krupna republička pitanja – kaže Bogaroški, koji nije želeo da detaljnije obrazlaže saradnju sa predstavnicima SRS i DSS.

(BILSV, 13. 01. 2013.)



Izjave | Ponedeljak, 11. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina dobija saveznika u Beogradu

NOVI SAD - Komentarišući nacrt zakona o glavnom gradu, na osnovu kojeg bi republika trebalo da Beogradu ustupi tridesetak nadležnosti, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je da će zahtevi za povećanje nadležnosti grada Beograda u značajnoj meri doprineti stabilizaciji autonomije Vojvodine.
Forum žena LSV | Ponedeljak, 11. 04. 2011. | Komentara: 0

Preventiva i zdravlje

KIKINDA - Forum žena GrO LSV Kikinda održao je tribinu posvećenu 7. aprilu, međunarodnom Danu zdravlja, 8. aprila u prostoru restorana Radnički dom. Svetlana Stojanović, privatna preduzetnica koja se bavi proizvodnjom organske hrane, govorila je o svojoj odluci da napusti struku - uređenje enterijera - i posveti se gajenju voća i povrća po standardima kakvi se danas traže u Evropi, a sve da bi se zdravlje potrošača zaštitilo od silne hemije kojima se voće i povrće danas tretira.
Iz medija | Nedelja, 10. 04. 2011. | Komentara: 0

Posebna uloga Vojvodine

Piše: Maja Sedlarević

Evropske integracije Republike Srbije svakim svojim korakom unapred otvaraju nove mogućnosti saradnje i postupnog uvođenja evropskih standarda u našu zemlju. Mnogo puta do sada naglašavano je da AP Vojvodina, zbog svog geografskog položaja, tradicije i načina prihvatanja savremenih vrednosti Evrope, ima posebno mesto, ulogu, ali i odgovornost u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook