Lokalna samouprava u Srbiji samo na papiru

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 06. 01. 2018. | Komentara: 0

Lokalna samouprava u Srbiji samo na papiru

Novi Sad, 06. januar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je povećanje iznosa koji je namenjen za Fond lokalnih samouprava samo kap u moru rešenja koja su potrebna za poboljšanje stanja u kojem se nalaze gradovi i opštine u Republici Srbiji.

LSV

Ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Srbije Branko Ružić istakao je da je uvećanje ovog Fonda dokaz da se "suštinski pomaže" lokalnom nivou vlasti u zemlji.

Bila bi odlična vest da je tako. Nažalost, od suštinske pomoći gradovima i optinama nema ništa, dok ne bude i suštinske lokalne samouprave.

Sistem u Srbiji je apsolutno centralizovan i najave ministra Ružića o unapređenju života građana, kao i o privlačenju investicija, deluju kao bajka.

Od 2012.do 2017.godine, izmenama Zakona o finansiranju lokalnih samouprava samo je još više sužena finansijska autonomija ovog nivoa vlasti, a gradovi i opštini sve teže obavljaju osnovne komunalne poslove.

Suštinska promena politike prema lokalnom nivou vlasti znači, pre svega, nova Ustavna i zakonska rešenja, koja moraju obezbediti mnogo bolju poziciju sistema lokalne vlasti u Srbiji.

Marketinške objave ministra Ružića o "punim" Fondovima nimalo ne doprinose poboljšanju stanja i samo stvaraju lažnu sliku!

Sandra Ristić
poslanica Lige Socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini AP Vojvodina




Izjave | Četvrtak, 14. 06. 2012. | Komentara: 0

Jerkov: Sporan Statut Novog Sada

NOVI SAD – Komentarišući zastoj u pregovoru oko vladajuće većine u Novom Sadu, učesnica u tim pregovorima i kandidatkinja Lige socijaldemokrata Vojvodine za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov istakla je za Večernje novosti da je do zastoja došlo zbog neslaganja oko odredbi u Statutu Novog Sada.
Izjave | Sreda, 13. 06. 2012. | Komentara: 0

Ubrzo gotovi pregovori o Vladi APV

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov istakla je danas za Press da je uverena da da će novu Vladu AP Vojvodine činiti stranke okupljene oko DS, LSV, SPS i SVM, što odražava još aktualnu koaliciju na republičkom nivou, a sva je prilika biće i u novom mandatu republičke vlasti.
Odbori LSV | Utorak, 12. 06. 2012. | Komentara: 0

Protivpožarna obuka u vrtiću "Vendi"

NOVI SAD - Vatrogasna brigada Novog Sada organizovala je danas obuku protivpožarne zaštite dece u vrtiću "Vendi" predškolske ustanove Radosno detinjsto. Osnovnu obuku prošlo je oko stotinu dece ovog vrtića, a mališanima je, pored objašnjavanja šta da rade u kriznim situacijama, pokazana i oprema vatrogasaca.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook