LSV će na izborima ostvariti još bolji rezultat

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 15. 09. 2015. | Komentara: 0

LSV će na izborima ostvariti još bolji rezultat

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš kaže da će na predstojeće lokalne i pokrajinske izbore Liga najverovatnije izaći samostalno i da će imati svog kandidata za pokrajinskog premijera.

LSV

Kostreš, koji je i generalni sekretar LSV, kaže za Tanjug da će konačnu odluku o samostalnom izlasku na izbore ipak doneti Glavni odbor, koji će predložiti i kadrovska rešenja za najviše funkcije u pokrajinskoj vladi, ali i na lokalu, a za koje će Liga imati kandidate.
– Sigurno ćemo personalizovati određene političke funkcije za koje se bore političke stranke na izborima. O kadrovskim rešenjima ne mogu govoriti, ali sam siguran da će najznačajniji i najistaknutiji ljudi u stranci učestvovati u trci za najznačajnija politička mesta – rekao je Kostreš. Komentarišući da je SPS već kao kandidata opredelila Dušana Bajatovića, Kostreš je rekao da govori o unutrašnjim problemima koje te partije imaju, a koje žele da "skrajnu time što će reći: "mi imamo kandidata i spremni smo za izbore".
– LSV nema unutrašnjih problema, ne davi se u dugovima, naš program je poznat i mi ne moramo da skrećemo pažnju sa unutarstranačkih problema time što ćemo ranije izlaziti sa imenima kandidata. Mi čekamo raspisivanje izbora i spremni smo za te izbore, a imena kandidata ćemo saopštiti kada za to dođe vreme – rekao je Kostreš. Kaže i da ne vidi posebnu dramatiku u trenutnoj političkoj situaciji u Vojvodini, ali da se oseća ulazak u predizbornu kampanju, zbog čega mu se većina poteza koje stranke povlače izgleda kao zauzimanje startnih pozicija pred izbornu trku.
U postizbornom periodu za Kostreša su, odnosno za LSV prihvatljivi partneri svi koji prihvate da sa tom strankom rade na realizaciji tema koje čine osnovu programa Lige. A prioritetima u narednom periodu Ligaši smatraju izgradnju infrastrukturnih objekata u Vojvodini, poboljšanje životnog standarda, zapošljavanje ljudi, brigu o malim i srednjim poljoprivrednim gazdinstvima, zabranu prodaje zemlje strancima, formiranje vojvođanskog penzionog fonda, promenu ustavno pravnog položaja Vojvodine i donošenje novog statuta AP Vojvodine.
– To su teme na kojima će LSV insistirati i ukoliko budu postojale parlamentarne stranke sa kojima se o sprovođenju ovih ciljeva možemo dogovoriti mi ćemo sa njima razgovarati, a ukoliko se o tim temama ne uspemo dogovoriti prilikom formiranja skupštinske većine mi u toj skupštinskoj većini nećemo ni biti – naveo je Kostreš. O datumu održavanja pokrajinskih i lokalnih izbora Kostreš nije želeo da govori, jer na to ne može da utiče, ali kaže da će LSV insistirati da budu istog dana, jer je, smatra, besmisleno da u razmaku od 60 ili 100 dana dva puta birači izlaze na birališta.
– To bi bilo neodrživo i finansijski, a bilo bi negativno za političke procese – uveren je Kostreš. Vanredne parlamentarne izbore, o kojima se sve češće govori, Kostreš ne očekuje, jer za to ne vidi racionalan razlog.
– Vanredni parlamentarni izbori se održavaju ili kad nema većine, ili kada je politika vlade doživela krah, ili kada se država suočava sa temama koje su izazvale velike potrese u biračkom telu i javnom mnjenju. Ja ne vidim ni jedan od tih razloga i ne mislim da će doći do parlamentarnih izbora – smatra zamenik predsednika LSV. On je uveren da će Liga na predstojećim izborima ostvariti bolji rezultat nego na prethodnim, jer je to već tradicija, odnosno, kako kaže, još se nisu desili pokrajinski izbori na kojima je LSV dobila manje glasova u odnosu na prethodne izbore.  
– Iskreno se nadam da ćemo taj trend nastaviti i na predstojećim izborima – zaključio je Kostreš.

(BILSV, 15. 09. 2015)



Odbori LSV | Četvrtak, 03. 10. 2024. | Komentara: 0

Građani ne traže (samo) izvinjenje Elektrodistribucije, nego (i) utvrđivanje odgovornosti krivaca

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje rukovodstvu Elektrodistribucije da građani Vojvodine ne traže samo njihovo izvinjenje zbog skandala u vezi očitavanja brojila za električnu energiju, nego i odgovornost svih onih koji su doveli do ove situacije.
Odbori LSV | Sreda, 02. 10. 2024. | Komentara: 0

Vrščani su uvek bili protiv mržnje, netolerancije i fašizma

Povodom 80 godina od oslobođenja Vršca od fašizma, sa ponosom se sećamo hrabrosti i žrtava onih koji su položili svoje živote za slobodu. Naši preci su pokazali neustrašivost, ujedinjeni u borbi protiv zla koje je pretilo da uništi sve ono što je svetlo i plemenito u ljudima.

Odbori LSV | Sreda, 02. 10. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninski naprednjaci se stide antifašističke borbe

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je sramota što lokalna naprednjačka vlast već godinama zanemaruje Dan oslobođenja Zrenjanina u Drugom svetskom ratu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook