LSV će podržati budžet za 2012. godinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 26. 12. 2011. | Komentara: 0

LSV će podržati budžet za 2012. godinu

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov najavila je danas da će Liga podržati predlog republičkog budžeta za 2012. godinu.

Aleksandra Jerkov

Jerkov je novinarima u republičkom parlamentu rekla da će LSV podneti amandmane koji se odnose na veća socijalna davanja, socijalnu zaštitu žena i dece, kao i amandmane da budu smanjenja sredstva predviđena za agencije, a povećana ulaganja u obrazovanje. Ona je ocenila da postoje brojne nepravilnosti i nelogičnosti u budžetu za narednu godinu koji se odnose na način na koji se finansira Vojvodina, pre svega jer to i dalje zavisi isključivo od novca iz republičkog budžeta.

– Osnovni zadatak LSV biće da se usvoji zakon o finansiranju nadležnosti Autonomne Pokrajine Vojvodine, kojim će se omogućiti da Vojvodina ima izvorne nadležnosti, kako bi se izbegla agonija koju imamo dva puta godišnje prilikom usvajanja budžeta i prilikom
rebalansa – rekla je Jerkova. Predlogom budžeta Srbije za 2012. godinu, o kojem je danas počela rasprava u parlamentu, planirani su prihodi od oko 750 milijardi dinara i rashodi do 890 milijardi dinara. Vojvodini će pripasti sedam odsto od prihoda, kako je predvidjeno Ustavom.

(BILSV, 26. 12. 2011.)



Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Ligaši ubedljivo pobedili u Tomaševcu

ZRENJANIN - Kandidati Lige socijaldemokrata Vojvodine postigli su zapažene rezultate na izborima za savete 11 mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina, istakao je danas Vladimir Milošev, član Izvršnog odbora GrO LSV i šef Izbornog štaba.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Konferencija za štampu Gradske organizacije u Subotici

SUBOTICA - Predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić istakao je danas da loši demografski pokazatelji zahtevaju preduzimanje koraka kako bi se negativni trendovi zaustavili, te da se zbog toga Liga zalaže da se trudnicama obezbedi naknada u visini pune plate.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Performans za subotičko pozorište

SUBOTICA - Povodom Svetskog dana pozorišta, 27. marta, Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici organizovala je juče performans ispred zgrade Narodnog pozorišta u izgradnji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook