LSV danas obeležava 27. rođendan

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 14. 07. 2017. | Komentara: 0

LSV danas obeležava 27. rođendan

Novi Sad, 14. jul 2017 - Pre 27 godina, 14. jula 1990. godine, osnovana je Liga socijaldemokrata Vojvodine.

LSV

Od tada do danas, ligašice i ligaši su bili socijaldemokrate kada to nije bilo nimalo popularno, autonomaši kada su ih zbog toga napadali na ulici, protivnici rata i zaštitnici pripadnika svih nacionalnih zajednica u Vojvodini kada je to bilo više nego opasno.

Ligašice i ligaši su bili hapšeni, prebijani i otimani zbog svojih uverenja tokom mračnih devedesetih godina prošlog veka, a nakon demokratskih promena ostali dosledni u borbi za decentralizaciju, očuvanje i unapređenje AP Vojvodine, vraćanje njene pune autonomije, nadležnosti, imovine i prihoda.

Mi se iz dana u dan borimo da Vojvodina bude obeštećena zbog prodaje njenog Naftagasa, a rudna renta bude veća.

Mi se iz dana u dan borimo protiv toga da se vojvođanska zemlja prodaje strancima.

Mi se iz dana u dan borimo protiv nepravde da se sav novac i svo odlučivanje centralizuju u jednom mestu.

Dosledno, 27 godina, borimo se za evropski put Vojvodine i čitave Srbije, ravnopravnost svih bez obzira na bilo koju vrstu pripadnosti, različitost i poštovanje ljudskih prava, a protiv pljačke, fašizma, pretnji i nasilja.

Rođendan LSV se već danima obeležava u gradskim i opštinskim odborima LSV širom Vojvodine.

Srećan nam svima rođendan!


Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Izjave | Ponedeljak, 11. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina dobija saveznika u Beogradu

NOVI SAD - Komentarišući nacrt zakona o glavnom gradu, na osnovu kojeg bi republika trebalo da Beogradu ustupi tridesetak nadležnosti, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je da će zahtevi za povećanje nadležnosti grada Beograda u značajnoj meri doprineti stabilizaciji autonomije Vojvodine.
Forum žena LSV | Ponedeljak, 11. 04. 2011. | Komentara: 0

Preventiva i zdravlje

KIKINDA - Forum žena GrO LSV Kikinda održao je tribinu posvećenu 7. aprilu, međunarodnom Danu zdravlja, 8. aprila u prostoru restorana Radnički dom. Svetlana Stojanović, privatna preduzetnica koja se bavi proizvodnjom organske hrane, govorila je o svojoj odluci da napusti struku - uređenje enterijera - i posveti se gajenju voća i povrća po standardima kakvi se danas traže u Evropi, a sve da bi se zdravlje potrošača zaštitilo od silne hemije kojima se voće i povrće danas tretira.
Iz medija | Nedelja, 10. 04. 2011. | Komentara: 0

Posebna uloga Vojvodine

Piše: Maja Sedlarević

Evropske integracije Republike Srbije svakim svojim korakom unapred otvaraju nove mogućnosti saradnje i postupnog uvođenja evropskih standarda u našu zemlju. Mnogo puta do sada naglašavano je da AP Vojvodina, zbog svog geografskog položaja, tradicije i načina prihvatanja savremenih vrednosti Evrope, ima posebno mesto, ulogu, ali i odgovornost u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook