LSV i u narednom periodu deo vladajuće koalicije u Novom Sadu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 21. 09. 2020. | Komentara: 0

LSV i u narednom periodu deo vladajuće koalicije u Novom Sadu

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine postigla je dogovor sa Srpskom naprednom strankom o učešću u koaliciji u Novom Sadu, izjavio je potpredsednik LSV Robert Kolar, neposredno pre početka današnje sednice Skupštine grada Novog Sada.

LSV

Kolar je rekao da će LSV nastaviti da snosi odgovornost za Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“, kao i za sektor za saobraćaj u Gradskom veću, ali da „Tržnicom“ više neće upravljati Ligin kadar.

On je u izjavi medijima nabrojao i nekoliko komunalnih projekata koji su u prethodnom mandatu realizovani, te najavio da su takvi projekti LSV i dalje prioritet i motiv da ostanu da učestvuju u gradskoj vlasti sa SNS.
 
- Ono što je bitno to je da se oko političkih stvari o kojima se ne slažemo, poput statusa Vojvodine i državnog pravca, ne odlučuje u lokalnom parlamentu. Ono oko čega smo uspevali i uspeli i ovog puta vrlo konkretno i korektno da se dogovorimo, je na nivou samog grada, njegove infrastruktue, njegovog komunalnog sistema - istakao je Robert Kolar. 

(SzILSV, 21.09.2020)




Izjave | Nedelja, 03. 04. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Ne postoje pravne prepreke za formiranje policijske uprave za Vojvodinu

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je danas za Blic da ne vidi u čemu je problem da se realizuje zahtev LSV oko formiranja kooordinatora između sedam vojvođanskih policijskih uprava i centrale MUP-a u Beogradu budući da, kako tvrdi, za to ne postoje ustavne i pravne prepreke.
Izjave | Nedelja, 03. 04. 2011. | Komentara: 0

Marton: Sav gradski inventar ne pripada Zrenjaninu

ZRENJANIN - Iako se služe imovinom na svojoj teritoriji, opštine tom imovinom ne raspolažu. Pošto se, prema važećem zakonu, za sve se pita centralna vlast, zbog gomile dozvola, ni u najmanjem zaseoku nije lako otvoriti prodavnicu, preno je danas RTS.
Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica tragične pogibije Olega Nasova

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i zamenik gradonačelnika Zoran Mandić, povodom obeležavanja godišnjice tragične pogibije Novosađanina Olega Nasova, položili su danas cveće na spomen-ploču na platou ispred Varadinskog mosta.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook