LSV još 2017. pozvala stranke da ne primaju preletače

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 18. 05. 2019. | Komentara: 0

LSV još 2017. pozvala stranke da ne primaju preletače

Novi Sad, 18. maj 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine nije iznenađena informacijom da je od početka mandata ovog saziva lokalnih skupština čak 582 odbornika promenilo stranački dres. 

LSV

Neki od odbornika su više puta menjali političku opciju, pa nisu retki slučajevi da je ista osoba mandat započela u jednoj stranci, a da se sada već nalazi u petoj ili šestoj partiji.

Slična situacija je i u Narodnoj skupštini Republike Srbije, u kojoj su sada zastupljene i neke političke organizacije koje nisu ni postojale u vreme poslednjih izbora.

I ranije smo upozoravali da je pojava stranačkih preletača direktna opstrukcija volje birača, a samim tim i podrivanje temelja političkog sistema. 

LSV je još avgusta 2017. godine pozvala sve političke stranke da se obavežu da neće prihvatati članove drugih stranaka koji dolaze sa poslaničkim ili odborničkim mandatom. 

Nažalost, odgovora iz stranaka nije bilo, a preletači još masovnije prelaze iz stranke u stranku.

Krhki temelji demokratije u Srbiji moraju se ojačati. Jedan od preduslova tome je i vraćanje čestitosti u političku arenu.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Iz medija | Četvrtak, 05. 07. 2012. | Komentara: 0

Skupština ne sme da bude protočni bojler

NOVI SAD – Najmlađa predsednica Skupštine grada Novog Sada i prva žena na čelu ove ustanove, Aleksandra Jerkov, ove nedelje je počela da obavlja svoju novu dužnost.
Izjave | Sreda, 04. 07. 2012. | Komentara: 1

Srbija truli sa Nikolićem

NOVI SAD – Lider LSV Nenad Čanak sinoć je na promociji knjige „Uprkos njima – prvih hiljadu dana“, Grujice Spasovića, autoru, dugogodišnjem uredniku i jednom od osnivača lista „Danas“ uručio naslovnu stranu tog dnevnog lista na kojoj je glavni naslov vest o hapšenju 43 aktivista LSV od 2. marta 2000. godine.
Izjave | Sreda, 04. 07. 2012. | Komentara: 0

Moguć dogovor o Vladi APV

NOVI SAD – Za očekivati je da će do 11. jula, za kada je zakazana sednica Skupštine AP Vojvodine, biti postignut dogovor o Vladi APV jer, u suštini, ne postoje teme koje bi u ovom momentu mogle biti sporne između Lige socijaldemokrata Vojvodine, Demokratske stranke i Saveza vojvođanskih Mađara, ocenio je danas zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook