LSV još 2017. pozvala stranke da ne primaju preletače

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 18. 05. 2019. | Komentara: 0

LSV još 2017. pozvala stranke da ne primaju preletače

Novi Sad, 18. maj 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine nije iznenađena informacijom da je od početka mandata ovog saziva lokalnih skupština čak 582 odbornika promenilo stranački dres. 

LSV

Neki od odbornika su više puta menjali političku opciju, pa nisu retki slučajevi da je ista osoba mandat započela u jednoj stranci, a da se sada već nalazi u petoj ili šestoj partiji.

Slična situacija je i u Narodnoj skupštini Republike Srbije, u kojoj su sada zastupljene i neke političke organizacije koje nisu ni postojale u vreme poslednjih izbora.

I ranije smo upozoravali da je pojava stranačkih preletača direktna opstrukcija volje birača, a samim tim i podrivanje temelja političkog sistema. 

LSV je još avgusta 2017. godine pozvala sve političke stranke da se obavežu da neće prihvatati članove drugih stranaka koji dolaze sa poslaničkim ili odborničkim mandatom. 

Nažalost, odgovora iz stranaka nije bilo, a preletači još masovnije prelaze iz stranke u stranku.

Krhki temelji demokratije u Srbiji moraju se ojačati. Jedan od preduslova tome je i vraćanje čestitosti u političku arenu.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Izjave | Sreda, 02. 05. 2012. | Komentara: 0

Politički turisti nisu primetili pokrajinske izbore

NOVI SAD – Lider LSV Nenad Čanak je ukazao danas u emisiji “Hoću da znam” na TV B92 da je ovih dana u Vojvodini puno političkih turista koji dolaze da svašta obećaju kako bi samo pokupili glasove na predstojećim izborima, te da od sve brige za Vojvodinu nisu primetili da kampanja za pokrajinske izbore faktički ne postoji u medijima. 
Događaji | Utorak, 01. 05. 2012. | Komentara: 0

Čanak: Zapošljavati i pedesetogodišnjake

KIKINDA - Lider Lige scojaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da će LSV u narednom sazivu Skupštine Srbije tražiti da se investitori koji dobijaju subvencije od države obavežu da zaposle najmanje deset odsto ljudi starijih od 50 godina.
Izjave | Ponedeljak, 30. 04. 2012. | Komentara: 0

Lakše je naći Mladićeve jatake nego Tomine kolege sa fakulteta

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da će podržati koalicione partnere i sve istinske protivnike Srpske radikalne stranke, Srpske napredne stranke i stranaka koje propagiraju ideologiju zla.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook