LSV ne prekraja prošlost

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 11. 2013. | Komentara: 0

LSV ne prekraja prošlost

NOVI SAD, 25. novembar - Činjenica je da je pre 95 godina, 25. novembra 1918. na Velikoj narodnoj skupštini došlo je do prisajedinjenja Vojvodine (Banata, Bačke i Baranje) Kraljevini Srbiji.

LSV
 
To je bio rezultat ishoda Prvog svetskog rata i taj datum objektivno
ima svoje istorijsko značenje za dalji razvoj Srbije i Vojvodine.
 
Vojvodina se kroz razvijeni antifašistički pokret njenih naroda 1941-1945. godine, konstituisala u autonomnu pokrajinu u okviru ustavnog uređenja Srbije i Jugoslavije posle Drugog svetskog rata.
 
Time se faktički izrazila njena objektivna istorijska, nacionalna, kulturna i druga specifičnost.
 
To je posebno došlo do izražaja na Skupštini izaslanika naroda Vojvodine, održanoj 30. i 31. jula 1945. godine  u Novom Sadu, na kojoj se Vojvodina voljom svih njenih naroda,  kao konstituisana autonomna pokrajina, priključila Srbiji.
 
Liga socijaldemokrata Vojvodine se i ovog puta prema prošlosti Srbije i Vojvodine, kao i do sada, određuje sa stanovišta stvarnih istorijskih vrednosti i ne pokušava da u ime drugih shvatanja, prekraja i relativizuje prošlost.

Predsednik
Političkog saveta LSV
Dušan Jakovljev



Edukacija LSV | Sreda, 15. 09. 2010. | Komentara: 0

Instruktaža za kampanju od vrata do vrata

Trenerice i treneri Centra za edukaciju LSV održali su niz intruktaža za aktiviste stranke koji su učestvovali u kampanji ‘Od vrata do vrata' od marta do novembra 2010. godine. U instruktaži su učestvovali: Nataša Lalić, Ana Kandić, Dragana Dukić, Goran Veselinović, Nenad Vezmar, Miodrag Mitrić, Miloš Veselinov, Nebojša Mudrinski i Vladimir Ivančević.
Edukacija LSV | Subota, 04. 09. 2010. | Komentara: 0

Seminar za tehničke sekretare i sekretarke zaposlene u LSV i portparole

U Novom Sadu, 4. septembra 2010. godine održan je jednodnevni seminar za tehničke sekretare i sekretarke zaposlene u LSV i portparole a u organizaciji Centra za edukaciju LSV. Četrdeset troje zaposlenih u Sekratarijatu LSV i portparola lokalnih odbora,
Edukacija LSV | Nedelja, 15. 08. 2010. | Komentara: 0

Edukacija predsednika i predsednica GrO/OO LSV

Nakon seminara "Motivacija", za predsednike i predsednice gradskih i opštinskih odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine, Centar za edukaciju LSV (Ce LSV) organizovao je još jednu edukaciju. Nakon uvodne reči Maje Sedlarević, potpredsednice Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV (IO GO LSV),



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook