LSV osudila napad na prostorije hrvatske zajednice u Novom Slankamenu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 04. 02. 2020. | Komentara: 0

LSV osudila napad na prostorije hrvatske zajednice u Novom Slankamenu

Novi Sad, 04. februar 2020 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najstrože osuđuje noćašnji napad na prostorije Hrvatskog kulturno-prosvetnog društva „Stjepan Radić“ u Novom Slankamenu i traži hitnu reakciju nadležnih organa, te hapšenje i kažnjavanje počinilaca.

LSV

Očito je da je ideologija nacionale mržnje, koja je na našim prostorima dominirala devedesetih godina, ponovo osnažena i da uzima zamah.

Vojvodina je oduvek bila oaza zajedničkog života građana, bez obzira na njihovu nacionalnu, versku ili zavičajnu pripadnost.

Ne smemo ćutati na ovakve pojave u društvu. Država mora da se suprotstavi divljanju desnih ekstremista.

Vojvodina je trideset godina na udaru šovinista. Gazili su našu pokrajinu, proterivali naše sugrađane koji su imali „pogrešno“ ime ili prezime.

Liga socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanski front braniće Vojvodinu i sve njene građane!

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton 



Izjave | Ponedeljak, 03. 09. 2012. | Komentara: 0

Jerkov: Sednice će biti, nisam Zoran Vučević

NOVI SAD – Predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov obavestila je sve odbornike u novosadskom parlamentu da je nastavak vanredne sednice od 29. avgusta, koja nije održana zbog toga što sem nje u sali nije bilo odbornika, zakazala za 12. septembar.
Izjave | Ponedeljak, 03. 09. 2012. | Komentara: 0

Sednica Skupštine grada Novog Sada 12. septembra

NOVI SAD - Predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov zakazala je sednicu Skupštine grada za sredu, 12. septembra 2012. godine sa početkom u 11 časova.
Odbori LSV | Nedelja, 02. 09. 2012. | Komentara: 0

Nesposobna vlast menja tradiciju Zrenjanina

ZRENJANIN – Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin nastavila je sa akcijom pod nazivom „Dani piva - DA“, a ovoga puta ukazano je na to da je ova tradicionalna manifestacija morala biti održana u vreme kada je održavana i prethodnih 26 godina, odnosno krajem avgusta i početkom septembra.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook