LSV osudila napad na prostorije hrvatske zajednice u Novom Slankamenu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 04. 02. 2020. | Komentara: 0

LSV osudila napad na prostorije hrvatske zajednice u Novom Slankamenu

Novi Sad, 04. februar 2020 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najstrože osuđuje noćašnji napad na prostorije Hrvatskog kulturno-prosvetnog društva „Stjepan Radić“ u Novom Slankamenu i traži hitnu reakciju nadležnih organa, te hapšenje i kažnjavanje počinilaca.

LSV

Očito je da je ideologija nacionale mržnje, koja je na našim prostorima dominirala devedesetih godina, ponovo osnažena i da uzima zamah.

Vojvodina je oduvek bila oaza zajedničkog života građana, bez obzira na njihovu nacionalnu, versku ili zavičajnu pripadnost.

Ne smemo ćutati na ovakve pojave u društvu. Država mora da se suprotstavi divljanju desnih ekstremista.

Vojvodina je trideset godina na udaru šovinista. Gazili su našu pokrajinu, proterivali naše sugrađane koji su imali „pogrešno“ ime ili prezime.

Liga socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanski front braniće Vojvodinu i sve njene građane!

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton 



Odbori LSV | Sreda, 25. 07. 2012. | Komentara: 0

Sledećeg vikenda izbori za savete mesnih zajednica u Žablju

ŽABALJ - Izbori za članove Saveta mesnih zajednica u opštini Žabalj - MZ Žabalj, MZ Čurug, MZ Đurđevo i MZ Gospođinci, zakazani su za 5. avgust ove godine, a Liga socijaldemokrata Vojvodine imaće svoje kandidate u svim mesnim zajednicama.
Izjave | Utorak, 24. 07. 2012. | Komentara: 0

Zakonski predlozi negiraju AP Vojvodinu

NOVI SAD - Narodna poslanica Aleksandra Jerkov rekla je u Skupštini Srbije da poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine neće podržati nijedan od predloženih zakonskih predloga o vladi i ministarstvima.
Izjave | Utorak, 24. 07. 2012. | Komentara: 0

Dva ministarstva, a nigde nuklearne centrale

NOVI SAD - Narodni poslanik Đorđe Stojšić rekao je večeras u Skupštini Srbije, u okviru rasprave o predlozima zakona o ministarvima i vladi, da prostora za racionalizaciju ima i da bi trebalo da se borimo protiv birokratskog centralizma.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook