LSV osudila napad na prostorije hrvatske zajednice u Novom Slankamenu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 04. 02. 2020. | Komentara: 0

LSV osudila napad na prostorije hrvatske zajednice u Novom Slankamenu

Novi Sad, 04. februar 2020 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najstrože osuđuje noćašnji napad na prostorije Hrvatskog kulturno-prosvetnog društva „Stjepan Radić“ u Novom Slankamenu i traži hitnu reakciju nadležnih organa, te hapšenje i kažnjavanje počinilaca.

LSV

Očito je da je ideologija nacionale mržnje, koja je na našim prostorima dominirala devedesetih godina, ponovo osnažena i da uzima zamah.

Vojvodina je oduvek bila oaza zajedničkog života građana, bez obzira na njihovu nacionalnu, versku ili zavičajnu pripadnost.

Ne smemo ćutati na ovakve pojave u društvu. Država mora da se suprotstavi divljanju desnih ekstremista.

Vojvodina je trideset godina na udaru šovinista. Gazili su našu pokrajinu, proterivali naše sugrađane koji su imali „pogrešno“ ime ili prezime.

Liga socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanski front braniće Vojvodinu i sve njene građane!

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton 



Izjave | Subota, 30. 06. 2012. | Komentara: 0

Nastavak saradnje za boljitak Novog Sada

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine i Demokratska stranka su prirodni partneri i verujem da će ovaj nastavak saradnje ići na dobrobiti građana Novog Sada, ocenila je nova predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov.
Odbori LSV | Petak, 29. 06. 2012. | Komentara: 0

Aleksandra Jerkov predsednica Skupštine Grada Novog Sada

NOVI SAD - Odbornici Skupštine Novog Sada večeras su za svoju predsednicu izabrali Aleksandru Jerkov, odbornicu Lige socijaldemokrata Vojvodine. Jerkovu su pored odbornika LSV za mesto predsednika predložili i odbornici Demokratske stranke i koalicije oko Socijalističke partije Srbije.
Odbori LSV | Petak, 29. 06. 2012. | Komentara: 0

Obeležen Dan Dunava

NOVI SAD - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad organizovao je akciju povodom obeležavanja 29. juna, Dana Dunava, postavivši izložbu fotografija ove reke na Keju žrtava racije. Ligašice i ligaši želeli su da na simboličan način podsete na važnost Dunava, s obzirom na to da od 2.850 kilometara koliko je njena dužina, čak 588 kilometara prolazi kroz Srbiju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook