LSV osudila napad na prostorije hrvatske zajednice u Novom Slankamenu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 04. 02. 2020. | Komentara: 0

LSV osudila napad na prostorije hrvatske zajednice u Novom Slankamenu

Novi Sad, 04. februar 2020 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najstrože osuđuje noćašnji napad na prostorije Hrvatskog kulturno-prosvetnog društva „Stjepan Radić“ u Novom Slankamenu i traži hitnu reakciju nadležnih organa, te hapšenje i kažnjavanje počinilaca.

LSV

Očito je da je ideologija nacionale mržnje, koja je na našim prostorima dominirala devedesetih godina, ponovo osnažena i da uzima zamah.

Vojvodina je oduvek bila oaza zajedničkog života građana, bez obzira na njihovu nacionalnu, versku ili zavičajnu pripadnost.

Ne smemo ćutati na ovakve pojave u društvu. Država mora da se suprotstavi divljanju desnih ekstremista.

Vojvodina je trideset godina na udaru šovinista. Gazili su našu pokrajinu, proterivali naše sugrađane koji su imali „pogrešno“ ime ili prezime.

Liga socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanski front braniće Vojvodinu i sve njene građane!

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton 



Odbori LSV | Četvrtak, 07. 06. 2012. | Komentara: 0

Čađ glavni zagađivač vazduha u Zrenjaninu

ZRENJANIN – Informacija da je u Zrenjaninu i Elemiru tokom prošle godine izmerena najveća koncentracija sumpor-dioksida, te da je taj gas dominantan izvor zagađivanja životne sredine u Zrenjaninu nije tačna, jer najveći problem stvaraju čestice čađi, istakao je juče načelnikom Odeljenja za poslove zaštite i unapređivanje životne sredine grada Zrenjanina Dejan Jovanov.
Izjave | Četvrtak, 07. 06. 2012. | Komentara: 0

SPS da prihvati Platformu IVV

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov istakla je za današnji broj Novina novosadskih da će saradnja sa Socijlističkom partijom Srbije u pokrajinskoj skupštini biti moguća samo ukoliko socijalisti prihvate „pravila igre“ koja važe u Vojvodini.
Odbori LSV | Utorak, 05. 06. 2012. | Komentara: 0

Očišćena deponija na Podbari

NOVI SAD - Članovi Mesnog odbora "Podbara" Gradskog odbora LSV Novi Sad očistili su deponiju koja se nalazila kod napuštene kuće u Ulici Save Vukovića. Ovom akcijom članice i članovi Lige želeli su da obeleže 5.jun, Međunarodni dan zaštite životne sredine i ukažu sugrađanima na veliki problem divljih deponija.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook