LSV osuđuje uništavanje spomenika Nikoli Vlaškom u Šidu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 11. 01. 2020. | Komentara: 0

LSV osuđuje uništavanje spomenika Nikoli Vlaškom u Šidu

Novi Sad, 11. januar 2020 - Spomenik posvećen Nikoli Vlaškom, komesaru Podrinskog narodnooslobodilačkog odreda, oštećen je i skinut sa postamenta tokom praznika. Liga socijaldemokrata Vojvodine osuđuje ovaj ružan akt i podseća da su spomenici posvećeni antifašističkoj borbi širom Vojvodine masovno izloženi vandalizmu. 

LSV

Brisanje antifašističke prošlosti iz obrazovnog sistema i svakodnevno prekrajanje istorije, dovelo je do toga da mlađe generacije nisu upoznate sa narodnim herojima, koji su žrtvovali svoj život za slobodu svih građana. U ovom slučaju, nije neophodno samo pronaći i kazniti počinitelja već i početi promene čitavog obrazovnog sistema. 

LSV je prošle godine zatražila od Ministarstva prosvete da se u osnovnim i srednjim školama uvede jedan čas nedeljno o antifašizmu i tekovinama Narodnooslobodilačke borbe. Samo obrazovanjem i poznavanjem sopstvene istorije, naša omladina će biti u stanju da ceni njene vrednosti i heroje. 

Opštinski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Šid



Saopštenja | Sreda, 07. 08. 2024. | Komentara: 0

Ministarka Zavetnica nedostojna i nesposobna

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOÐANI zahteva ostavku ministarke za brigu o porodici i demografiju Milice Ðurđević Stamenkovski zbog lažnog predstavljanja formalnog obrazovanja.
Saopštenja | Ponedeljak, 05. 08. 2024. | Komentara: 0

Obeležena 308. godišnjica Petrovaradinske bitke

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI i odbornica u Skupštini grada Novog Sada Maja Mrnuštik prisustvovala je danas obeležavanju 308. godišnjice Petrovaradinske bitke, u kojoj je saveznička vojska, pod vođstvom princa Eugena Savojskog, porazila Osmanlije i sprečila njihovo napredovanje u Evropu.
Odbori LSV | Ponedeljak, 05. 08. 2024. | Komentara: 0

Realizacija budžeta nedomaćinska, nije rešeno pitanje pijaće vode, niti ostali problemi koji muče Zrenjanince

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI na današnjoj sednici Skupštine grada kritikovali su realizaciju budžeta za prethodnu godinu, jer je procenat izvršenja pokazatelj da aktuelna gradska vlast naš grad ne vodi domaćinski. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook