LSV osuđuje uništavanje spomenika Nikoli Vlaškom u Šidu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 11. 01. 2020. | Komentara: 0

LSV osuđuje uništavanje spomenika Nikoli Vlaškom u Šidu

Novi Sad, 11. januar 2020 - Spomenik posvećen Nikoli Vlaškom, komesaru Podrinskog narodnooslobodilačkog odreda, oštećen je i skinut sa postamenta tokom praznika. Liga socijaldemokrata Vojvodine osuđuje ovaj ružan akt i podseća da su spomenici posvećeni antifašističkoj borbi širom Vojvodine masovno izloženi vandalizmu. 

LSV

Brisanje antifašističke prošlosti iz obrazovnog sistema i svakodnevno prekrajanje istorije, dovelo je do toga da mlađe generacije nisu upoznate sa narodnim herojima, koji su žrtvovali svoj život za slobodu svih građana. U ovom slučaju, nije neophodno samo pronaći i kazniti počinitelja već i početi promene čitavog obrazovnog sistema. 

LSV je prošle godine zatražila od Ministarstva prosvete da se u osnovnim i srednjim školama uvede jedan čas nedeljno o antifašizmu i tekovinama Narodnooslobodilačke borbe. Samo obrazovanjem i poznavanjem sopstvene istorije, naša omladina će biti u stanju da ceni njene vrednosti i heroje. 

Opštinski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Šid



Događaji | Utorak, 18. 09. 2012. | Komentara: 0

Velik uspeh vojvođanskih sportista

NOVI SAD – Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu upriličila je juče svečani prijem u Vladi AP Vojvodine povodom velikog uspeha koji su postigli vojvođanski sportisti predstavljajući Srbiju na Paraolimpijskim igrama u Londonu.
Izjave | Subota, 15. 09. 2012. | Komentara: 1

Ostajem odbornica u Skupštini grada

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine do poslednjeg momenta je podržavala i pokušavala da sačuva demokratski izabranu vlast u Novom Sadu, ali je ona ipak smenjena od strane koalicije u kojoj su se, između ostalih, našli odbornici lažne romske i lažne vlaške partije, te Srpskog pokreta obnove koji su odbegli sa liste LSV, istakla je danas Aleksandra Jerkov.
Izjave | Petak, 14. 09. 2012. | Komentara: 0

Jerkov: Zašto policija nije reagovala u novosadskoj skupštini?

NOVI SAD - Bivša predsednica Skupštine grada Novog Sada i narodna poslanica LSV u republičkom parlamentu Aleksandra Jerkov, izjavila je gostujući u emisiji Politbiro, RTV Vojvodine, da će od ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića zahtevati odgovor, zbog čega policija nije reagovala na njen poziv da udalji nepoznate ljude koji su neovlašćeno ušli na skupštinsko zasedanje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook