LSV osuđuje uništavanje spomenika Nikoli Vlaškom u Šidu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 11. 01. 2020. | Komentara: 0

LSV osuđuje uništavanje spomenika Nikoli Vlaškom u Šidu

Novi Sad, 11. januar 2020 - Spomenik posvećen Nikoli Vlaškom, komesaru Podrinskog narodnooslobodilačkog odreda, oštećen je i skinut sa postamenta tokom praznika. Liga socijaldemokrata Vojvodine osuđuje ovaj ružan akt i podseća da su spomenici posvećeni antifašističkoj borbi širom Vojvodine masovno izloženi vandalizmu. 

LSV

Brisanje antifašističke prošlosti iz obrazovnog sistema i svakodnevno prekrajanje istorije, dovelo je do toga da mlađe generacije nisu upoznate sa narodnim herojima, koji su žrtvovali svoj život za slobodu svih građana. U ovom slučaju, nije neophodno samo pronaći i kazniti počinitelja već i početi promene čitavog obrazovnog sistema. 

LSV je prošle godine zatražila od Ministarstva prosvete da se u osnovnim i srednjim školama uvede jedan čas nedeljno o antifašizmu i tekovinama Narodnooslobodilačke borbe. Samo obrazovanjem i poznavanjem sopstvene istorije, naša omladina će biti u stanju da ceni njene vrednosti i heroje. 

Opštinski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Šid



Izjave | Sreda, 14. 12. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Najvažnije da je Srbija ostala na putu za EU

NOVI SAD - Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov ocenila je gostujući u Jutarnjem progranu na RTV Pinku da put Srbije u Evropu nije stopiran, i “da ko god da je imao takav interes, samo ga je usporio”.
Odbori LSV | Sreda, 14. 12. 2011. | Komentara: 0

Peticija za uređenje prilaza

PANČEVO – Mesni odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine sa Strelišta uputio je peticiju Gradskom veću i Direkciji za izgradnju grada Pančeva da se uredi prilazni put do zgrada u Ulici Bore Stankovića pod brojevima 1, 3, 5, 7 i 9 na Strelištu.
Izjave | Sreda, 14. 12. 2011. | Komentara: 0

Pet sednica nije dovoljno

NOVI SAD - Naravno da pet sednica godišnje nije dovoljno, ali je ovo pitanje koje mora da se postavi najvećoj poslaničkoj grupi ili predsedniku Skupštine Vojvodine koji zakazuje sednicu – izjavila je za emisiju Politbiro, Radio televizije Vojvodine, potpredsednica Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević, odgovarajući na pitanje da li je pet sednica pokrajinskog parlamenta koliko je bilo ove godine dovoljno za sve što treba da se uradi.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook