LSV osuđuje uništavanje spomenika Nikoli Vlaškom u Šidu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 11. 01. 2020. | Komentara: 0

LSV osuđuje uništavanje spomenika Nikoli Vlaškom u Šidu

Novi Sad, 11. januar 2020 - Spomenik posvećen Nikoli Vlaškom, komesaru Podrinskog narodnooslobodilačkog odreda, oštećen je i skinut sa postamenta tokom praznika. Liga socijaldemokrata Vojvodine osuđuje ovaj ružan akt i podseća da su spomenici posvećeni antifašističkoj borbi širom Vojvodine masovno izloženi vandalizmu. 

LSV

Brisanje antifašističke prošlosti iz obrazovnog sistema i svakodnevno prekrajanje istorije, dovelo je do toga da mlađe generacije nisu upoznate sa narodnim herojima, koji su žrtvovali svoj život za slobodu svih građana. U ovom slučaju, nije neophodno samo pronaći i kazniti počinitelja već i početi promene čitavog obrazovnog sistema. 

LSV je prošle godine zatražila od Ministarstva prosvete da se u osnovnim i srednjim školama uvede jedan čas nedeljno o antifašizmu i tekovinama Narodnooslobodilačke borbe. Samo obrazovanjem i poznavanjem sopstvene istorije, naša omladina će biti u stanju da ceni njene vrednosti i heroje. 

Opštinski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Šid



Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Ligaši ubedljivo pobedili u Tomaševcu

ZRENJANIN - Kandidati Lige socijaldemokrata Vojvodine postigli su zapažene rezultate na izborima za savete 11 mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina, istakao je danas Vladimir Milošev, član Izvršnog odbora GrO LSV i šef Izbornog štaba.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Konferencija za štampu Gradske organizacije u Subotici

SUBOTICA - Predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić istakao je danas da loši demografski pokazatelji zahtevaju preduzimanje koraka kako bi se negativni trendovi zaustavili, te da se zbog toga Liga zalaže da se trudnicama obezbedi naknada u visini pune plate.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Performans za subotičko pozorište

SUBOTICA - Povodom Svetskog dana pozorišta, 27. marta, Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici organizovala je juče performans ispred zgrade Narodnog pozorišta u izgradnji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook