LSV podnela inicijativu za izmenu izbornog zakona

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 03. 06. 2014. | Komentara: 0

LSV podnela inicijativu za izmenu izbornog zakona

NOVI SAD - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je da je LSV danas u Skupštini AP Vojvodine podnela inicijativu da predlog izmene izbornog sistema za pokrajinski parlament uđe u skupštinsku proceduru.

LSV

Bogaroški je rekao Tanjugu da je LSV za taj predlog do sada skupila 63 potpisa poslanika pokrajinske skupštine, te da se u roku od deset dana mora održati sednica pokrajinskog parlamenta na čijem dnevnom redu će biti pomenuti predlog o izmeni izbornog sistema.

- Danas smo imali još jedan krug razgovora sa Savezom vojdvođanskih Mađara i DS o našoj inicijativi, i SVM i DS će na stranačkim organima odlučiti kako će se izjasniti o toj inicijativi - rekao je Bogaroški.

On je naglasio da sve dok se inicijativa ne nađe na dnevnom redu pokrajinske skupštine postoji mogućnost da se amandmanima izmeni ili dopuni tekst koji je sačinila Liga socijaldemokrata Vojvodine.

 (BILSV, 03.06.2014)



Iz medija | Četvrtak, 05. 05. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Vojvodini vratiti svu imovinu

NOVI SAD " Potpredsednica Skupštine Vojvodine i visoka funkcionerka Lige socijaldemokrata Vojvodine, Maja Sedlarević, ukazala je u intervjuu za Vojvođanski magazin da su se konačno stvorili uslovi za usvajanje zakona o prihodima i imovini AP Vojvodine, podsetivši da LSV još od poslednjih izbora 2008. godine insistira na njihovom donošenju.
Izjave | Četvrtak, 05. 05. 2011. | Komentara: 0

Neophodan uslov za status kandidata i razvoj Srbije

NOVI SAD - Radna grupa za izradu zakona koji se tiče imovine i prihoda AP Vojvodine trebalo bi da u toku naredne sedmice ima prvi sastanak, na kome će i praktično krenuti s radom. Bojan Kostreš, predsednik radne grupe i zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine, objašnjava za Danas da je reč o zakonu o javnoj svojini Republike Srbije, u okviru kojeg će biti delovi posvećeni Pokrajini.
Izjave | Četvrtak, 05. 05. 2011. | Komentara: 0

Uskoro renovirana Petrovaradinska pijaca

NOVI SAD - Petrovaradinska pijaca uskoro će dobiti novi izgled, a njena rekonstrukcija trebalo bi da bude okončana za 30-ak radnih dana, najavljeno je tokom današnje posete predsednika Skupštine grada Aleksandra Jovanovića i direktora JKP "Tržnica" Dušana Bajića pijaci u Petrovaradinu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook